CARSNEWS
AUTONEWS

Η Toyota τιμά τους πρωταθλητές της!

Προχθές ήταν η τελευταία ημέρα του Tokyo Auto Salon και η… γηπεδούχος Toyota αποφάσισε να παρουσιάσει μερικά GR Yaris αφιερωμένα σε ειδικές περιπτώσεις. Οι λάτρεις του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι θα γνωρίζουν άνευ αμφιβολίας, ότι τα τελευταία τρία χρόνια το Πρωτάθλημα Οδηγών έχει καταλήξει στα χέρια της ιαπωνικής μάρκας. Δύο φορές, το 2020 και το 2021 με τον Sebastien Ogier στα χειριστήρια του Toyota Yaris WRC και μία με το ολοκαίνουριο Toyota GR Yaris Rally1 το 2022 με τον Kalle Rovanpera. Για να γιορτάσει λοιπόν αυτό το χαρμόσυνο γεγονός, η εταιρία παρουσίασε στο φετινό Tokyo Auto Salon δύο ειδικές εκδόσεις.

Η πρώτη ονομάζεται GR Yaris RZ High-Performance Sebastien Ogier Edition Concept και η δεύτερη, προβλέψιμα, παίρνει το όνομα του Kalle Rovanpera. Μην τρομάζεις από τα πραγματικά τεράστια ονόματα και μην… ψαρώνεις από τον χαρακτηρισμό “concept” αφού τα δύο ειδικά GR Yaris δεν διαφέρουν δραματικά από το βασικό μοντέλο. Ναι, διαθέτουν νέα χρώματα, με αυτό του Ogier να χρησιμοποιεί ένα σατέν ασημί με μαύρες δαγκάνες και αυτό του Rovanpera να είναι κάπως πιο φανταχτερό δανειζόμενο την livery του αγωνιστικού Yaris με κόκκινες δαγκάνες και ναι, αμφότερα διαθέτουν αναβαθμισμένη πίσω αεροτομή, νέα γραφικά και φυσικά, τα ειδικά σήματα. Κατά τα άλλα, η ροπή του εκρηκτικού 3-κύλινδρου βενζινοκινητήρα έχει αυξηθεί στα 390 Nm ενώ η Toyota έκανε ένα επιπλέον βήμα προσφέροντας ειδικές ρυθμίσεις, δια χειρός Ogier και Rovanpera για τα αντίστοιχα GR Yaris.

Η… παρέλαση των καυτών Yaris δεν τελείωσε όμως με αυτά τα δύο μοντέλα αφού η Toyota παρουσίασε στο φετινό Tokyo Auto Salon ένα GR Yaris Rally2 Concept αγωνιστικό που εξελίχθηκε σύμφωνα με τους κανονισμούς της ομώνυμης κατηγορίας και θα λάβει μέρος στο φετινό ιαπωνικό Πρωτάθλημα Ράλι με στόχο να ομολογκαριστεί επίσημα τον Ιανουάριο του 2024.

Τέλος, στο περίπτερο της εταιρίας υπάρχει ένα GR Yaris το οποίο έχει εξοπλιστεί με μία ολόκληρη σειρά νέων αξεσουάρ τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο προσεχές μέλλον και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ένα νέο τιμόνι, νέα καθίσματα, νέο λεβιέ ταχυτήτων, ένα καπό από CFRP, νέα αμορτισέρ και μία πίσω αντιστρεπτική ράβδο ενισχυμένη με ανθρακονήματα. Δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο η Toyota, ακόμα κι αν οι δύο ειδικές εκδόσεις δεν λανσαριστούν εκτός της εγχώριας αγοράς…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τέλη κυκλοφορίας: Τέλος χρόνου για την πληρωμή των τελών ή την κατάθεση πινακίδων

cars

Mercedes GLS AMG 63 & GLE AMG 63. Θηρία

cars

Αλλάζουν σελίδα οι ελληνικές τράπεζες και προσελκύουν διεθνή επενδυτικά κεφάλαια

cars

Επιτέλους, η Suzuki φέρνει το 5-θυρο Jimny

cars

Η Apple βάζει τέλος στα σχέδια για την κατασκευή ηλεκτρικού αυτοκινήτου

cars

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός VW Amarok “Raptor”.

cars

Επετειακή έκδοση Volkswagen Polo GTI Edition 25 για λίγους

cars

Αβέβαιο το μέλλον του Renault Megane;

cars

Η Nissan επανακαθορίζει την θέση της στην Συμμαχία

cars