CARSNEWS
AUTONEWS

Η Vanwall ετοιμάζει την επιστροφή της με το Vandervell

Το όνομα Vanwall μπορεί να μην λέει πολλά στην συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου αλλά πίσω στη δεκαετία του ’50 σήμαινε πάρα πολλά στους οπαδούς των motorsports. Η Vanwall, τέκνο του Tony Vandervell, ήταν η πρώτη αγγλική ομάδα που κέρδισε αγώνα της Formula 1, κατακτώντας τη νίκη στο Grand Prix της Μ. Βρετανίας το 1957 με τους Stirling Moss και Tony Brooks ενώ στα κατορθώματα της περιλαμβάνεται βεβαίως και η κατάκτηση του πρώτου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 το 1958. Δυστυχώς, εκείνη η χρονιά ήταν και η τελευταία που η Vanwall συμμετείχε σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος αφού η υγεία του ιδρυτή της πήρε την κατιούσα και ο Vandervell εγκατέλειψε την ομάδα η οποία συνέχισε για λίγα χρόνια ακόμα χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Τώρα, η Vanwall επανέρχεται στο προσκήνιο με το τμήμα motorsport της να έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να δηλώσει συμμετοχή στο World Endurance Championship και το τμήμα “παραγωγής” να παρουσιάζει ένα ολοκαίνουριο, αμιγώς ηλεκτρικό hatchback.

Το όνομα του είναι Vanwall Vandervell και όπως έγινε γνωστό, θα είναι διαθέσιμο σε δύο τετρακίνητες εκδόσεις: η standard Vandervell S προσφέρει 320 ίππους και υπόσχεται 0-100 της τάξης των 4.9 δευτερολέπτων και τελική ταχύτητα 183 km/h ενώ η αγνώστων τεχνικών χαρακτηριστικών μπαταρία εξασφαλίζει αυτονομία 450 χιλιομέτρων. Για όποιον όλα αυτά δεν είναι αρκετά, η Vanwall προσφέρει και το Vandervell S Plus με ιπποδύναμη που αγγίζει τα 580 άλογα, 0-100 km/h σε μόλις 3.4 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα τα 232 km/h. Όπως είναι φυσικό, η αυτονομία της κορυφαίας έκδοσης είναι ελαφρώς μειωμένη, στα 420 χιλιόμετρα. Συνολικά, η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει 500 αντίτυπα του Vandervell με την αρχική τιμή του καθενός να ξεκινά από τα €128.000 και τις πρώτες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για το τρίτο τρίμηνο του 2023.

Όσον αφορά στο design, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα αφού οι εικόνες λένε περισσότερα απ’ όσα θα μπορούσαμε να γράψουμε. Βλέπουμε λοιπόν ένα πολύ αθλητικό hatchback με φαρδιά φτερά, χαμηλό splitter, μία αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και έναν αρκετά μεγάλο διαχύτη ενσωματωμένο στον πίσω προφυλακτήρα. Παρά την δυναμική εμφάνιση και τις επιδόσεις που εξασφαλίζει το αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο, το εσωτερικό του Vandervell είναι προσανατολισμένο στην πολυτέλεια με άφθονο δέρμα και εξαιρετική εργονομία κι ας μην έχουμε εικόνες από την καμπίνα. Το θέμα είναι ότι στην θεωρία όλα είναι εύκολα. Στην πράξη είναι διαφορετικά τα πράγματα και ακόμα δεν έχουμε δει πράξεις από την φιλόδοξη Vanwall.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Ford φέρνει στην Ευρώπη το Amazon Alexa Built-in

cars

Νέα BMW 4 Series Gran Coupe. Στιλ και χώροι.

cars

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν ένα χωριό κοντά στην Αβντιίβκα

cars

Η Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe παίρνει πίσω το ρεκόρ στο Nurburgring.

cars

Το Suzuki Jimny ξαναζεί ως επαγγελματικό στην Ευρώπη!

cars

Η Αριζόνα αναβίωσε νόμο του 1864 για να απαγορεύσει την άμβλωση σε όλες τις περιπτώσεις

Bury

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 21/3/2024

cars

Έρευνα από την Tesla για την αυτανάφλεξη (VIDEO)

cars

Formula 1 από τον Ιούνιο και… βλέπουμε!

cars