CARSNEWS
F1 & RACES

Θέλει να οδηγήσει ξανά F1 ο Button

Την επιθυμία του να βρεθεί ξανά πίσω από το τιμόνι ενός μονοθεσίου της Formula 1 εξέφρασε ο Jenson Button.

O παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009, αποχώρησε από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο τέλος της σεζόν του 2016. Έκανε μία guest εμφάνιση στο Grand Prix Μονακό του 2017 αντικαθιστώντας τον Fernando Alonso που έτρεχε τότε στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης αλλά από τότε, η αγωνιστική του εμπλοκή αφορά μόνο άλλους θεσμούς: όπως το WEC και το Super GT στο οποίο και κατέκτησε και τον τίτλο.

Όταν όμως βρέθηκε στα paddock ως σχολιαστής του Sky Sports, διαπίστωσε πόσο… του λείπει η Formula 1, αν και παραδέχθηκε πως δύσκολα θα βρει ξανά θέση επίσημου οδηγού!

«Θα ήθελα να επιστρέψω αλλά σε ξεχνούν πολύ γρήγορα σε αυτό το σπορ. Και νομίζω πως σαν οδηγό με έχουν ξεχάσει πια. Είναι φανταστικό να παρακολουθείς το σημερινά μονοθέσια στην πίστα. Η ταχύτητα που αναπτύσσουν, η δυνατότητά τους να φρενάρουν, η κάθετη δύναμη, η αλλαγή κατεύθυνσης. Είναι ταχύτερα από οτιδήποτε έχω οδηγήσει. Μου λείπει και θα ήθελα πολύ να οδηγήσω ξανά μονοθέσιο της Formula 1 αλλά να αγωνιστώ κανονικά, νομίζω είναι κάτι που ανήκει πια στο παρελθόν για μένα», είπε ο 39χρονος.

Πριν μερικές ημέρες ο Button πήρε μία γεύση και από όσα συμβαίνουν σε ένα αγωνιστικό Σαββατοκύριακο του DTM, σε μία guest εμφάνιση εκπροσώπων του Super GT στον τελικό του Χόκενχαϊμ. Και δεν αποκλείεται το αγωνιστικό του μέλλον να είναι εκεί, στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού.

--

Related Articles

Οι ώρες των μεταδόσεων του GP Ολλανδίας σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+ (vid)

cars

F1 GP Ουγγαρίας: Υπόθεση Mercedes και Racing Point το FP1 (vid)

cars

Γιατί όλοι θεωρούν τη McLaren τη μεγαλύτερη απειλή για τη Red Bull το 2024

cars

Επιστρέφει στη Renault o Fernando Alonso!

cars

Instagram F1 Live: Πουρναράκης-Σεϊτανίδης σχολιάζουν τις δοκιμές της F1!

cars

Our verdict on Alonso’s big Aston Martin F1 contract decision

Bury

Κεκλεισμένων των θυρών θα γίνει το Grand Prix του Μπαχρέιν!

cars

F1 GP Αυστρίας FP2: Ταχύτερος ξανά ο Hamilton

cars

H AlphaTauri αποφάσισε για το οδηγικό δίδυμο του 2024

cars