CARSNEWS
F1 & RACES

Ισραηλινός δοκιμαστής στη Williams!

Είναι δεδομένο πως σε ένα τόσο κοστοβόρο στίβο, όπως αυτός της Formula 1, κάποιες ομάδες κάνουν… οτιδήποτε για μερικά εκατομμύρια σε χορηγίες.

Προφανώς, μία από αυτές είναι Williams που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε τέλμα (κυρίως αγωνιστικά, εν μέρει και οικονομικά), πράγμα που επιβεβαιώθηκε με την ανακοίνωση συνεργασίας του Roy Nissany.

Ο Ισραηλινός ανέλαβε ρόλο επίσημου δοκιμαστή στην ιστορική ομάδα και θα οδηγήσει σε αυτή στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών τριών Grand Prix. Παράλληλα θα οδηγήσει τη FW43 σε μία ημέρα δοκιμών για rookies, θα περάσει τρία αγωνιστικά τριήμερα πλήρους εμπλοκής σε όλες τις διαδικασίες της αγωνιστικής ομάδας ενώ θα περάσει χρόνο και στον προσομοιωτή της στη Μεγάλη Βρετανία.

Στα Grand Prix όπου ο 25χρονος θα οδηγήσει στο FP1, οι Williams θα φέρουν τα λογότυπα της Israel Start-Up Nation. Προφανώς πρόκειται για μία συμφωνία… χορηγικού χαρακτήρα αφού τα αποτελέσματα του Nissany δεν δικαιολογούν την επιλογή του.

Συμμετείχε στη Formula 2 το 2018, έχοντας ως καλύτερο τερματισμό τη δέκατη θέση. Όπως ανακοίνωσε η Williams, θα επιστρέψει φέτος στο θεσμό, χωρίς όμως να έχουν ακόμα γνωστοποιηθεί λεπτομέρειες. Έχει πάντως ήδη εμπειρία από Formula 1, αφού το 2014 οδήγησε στη Βαλένθια το μονοθέσιο της Sauber.

Κι αν το όνομα Nissany κάτι σας λέει, ίσως θυμάστε τον πατέρα του, Chanoch! Είχε κάνει δοκιμές με τη Jordan αλλά και με τη Minardi η οποία βρισκόταν λίγο-πολύ στην κατάσταση που είναι σήμερα η Williams. Είχε πρόγραμμα δοκιμών έντεκα ημερών ώστε να προετοιμαστεί για την εμφάνισή του στις ελεύθερες δοκιμές του Grand Prix Ουγγαρίας του 2005. Ήταν 12.9 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον ταχύτερο χρόνο και πρόλαβε να κάνει 8 γύρους πριν καταλήξει στην αμμοπαγίδα. Όλα αυτά, σε ηλικία 42 ετών!

Διαβάστε επίσης:

Τελευταίο F1 Vlog της σεζόν με «συνοδηγό» την Αριάνα Παπαγιάννη

Pit Stop σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας (video)

Το F1 Vlog πάει… Dakar!

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η ημερομηνία αποκαλυπτηρίων της νέας Haas F1

cars

Μία πρώτη ματιά στη νέα Williams FW46 (vid)

cars

Αυτό είναι το πλάνο της Ferrari για να επιστρέψει την κορυφή της F1 το 2024

cars

Τέλος ο Arrivabene από τη Ferrari!

cars

Ποιές είναι οι 7 αλλαγές της Formula 1 για το 2024

cars

O Schumacher όπως θέλω να τον θυμάμαι (video αφιέρωμα)

cars

Ενδιαφέρον από νέους κατασκευαστές για την F1!

cars

Οι πρώτες εικόνες μονοθεσίου του 2022 σε κανονικό μέγεθος

cars

Brawn: Στόχος της F1 η πρεμιέρα Ιούλιο, στην Ευρώπη και χωρίς θεατές

cars