CARSNEWS
AUTONEWS

Και πανέμορφο και με V8 700+ ίππων το De Tomaso P72!

Το De Tomaso P72 έκλεψε την παράσταση στο φετινό Goodwood Festival of Speed με τις πανέμορφες καμπύλες του. Δεν υπάρχει αμφιβολία για το γεγονός ότι το P72 είναι ένα εκθαμβωτικό παράδειγμα αυτοκινήτου, με άφθονες επιρροές από αγωνιστικά περασμένων δεκαετιών και σύγχρονες πινελιές που φέρνουν το design στον 21ο αιώνα. Υπήρχε όμως ένα πολύ σημαντικό ερωτηματικό στην στήλη του κινητήριου συνόλου καθώς την στιγμή της παρουσίασης του στο αγγλικό φεστιβάλ, η εταιρία δεν ήταν σε θέση να αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά.

Τώρα είναι όμως και η είδηση δεν απογοητεύει. Σύμφωνα με την De Tomaso λοιπόν, στο κέντρο του P72, ακριβώς πίσω από την καμπίνα των επιβατών και κάτω από το αισθησιακό κάλυμμα, βρίσκεται ένας V8 της Ford, ο οποίος έχει δεχθεί τις περιποιήσεις της Roush. Κι όταν λέω περιποιήσεις, εννοώ  έναν supercharger και οτιδήποτε επιπλέον έχει κριθεί αναγκαίο ώστε ο αμερικάνικος V8 να παράγει 700 ίππους και 825 Nm ροπής. Σύμφωνα με την ιταλική εταιρία, ο συγκεκριμένος κινητήρας διατηρεί “τον χαρακτήρα ενός ατμοσφαιρικού συνόλου” παρά την ύπαρξη του supercharger ο οποίος έχει σχεδιαστεί ώστε να παρέχει μία “ομαλή, γραμμική απόδοση της ισχύος χωρίς να αφαιρεί από το old-school American V8 soundtrack”.

Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουμε στη διάθεση μας αφού η De Tomaso δεν αποκάλυψε τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του P72. Το μόνο που ξέρουμε εδώ και καιρό, είναι ότι θα κατασκευαστούν μόλις 72 αυτοκίνητα και πως το κάθε ένα από αυτά αναμένεται να κοστίζει τουλάχιστον €750.000!

Related Articles

Νέα Mercedes-Benz C-Class. Επαναπροσδιορίζει την πολυτέλεια στη κατηγορία της και όχι μόνο

cars

Ξεκίνημα από το Ηράκλειο και φινάλε στο Ρύσιο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift 2024

cars

Ποια Performante; Η νέα Huracan STO είναι η κορυφαία Huracan!

cars

Lexus LY 650. Πολυτέλεια και στη θάλασσα.

cars

«Χάθηκαν» οριστικά τα 22 εκατομμύρια για Λιβάι – Παναθηναϊκός και ΑΕΚ για Μορόν

cars

Lexus LF-Z. Το ηλεκτρικό μέλλον της Lexus προδιαγράφεται συναρπαστικό.

cars

Νέο Ford Ranger– Πεντάστερο και στην ασφάλεια

cars

Η AC Cobra “δαγκώνει” με V8 κινητήρα και 580 ίππους!

cars

Τα πιο πρωτότυπα αυτοκίνητα του 2023 – Μια ματιά στο μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας

cars