CARSNEWS
AUTONEWS

Και το “καυτό” Toyota GR C-HR στο τραπέζι;

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν αυτές οι πληροφορίες βασίζονται στα λεγόμενα κάποιου ο οποίος έχει γνώση των προγραμμάτων που “τρέχουν” στην Toyota, αλλά η θεματολογία που αφορά στις σπορ εκδόσεις μοντέλων της ιαπωνικής φίρμας αρχίζει να μοιάζει σαν να προέρχεται από κάποιο πεντάχρονο που έχει κολλήσει στο αγαπημένο του παιχνίδι. Ο λόγος για τον οποίο το γράφω αυτό, είναι επειδή σύμφωνα με δημοσίευμα αγγλικού μέσου, του ίδιου που μας πληροφόρησε για το λανσάρισμα της GR Corolla κάποια στιγμή εντός του 2023, η Toyota ετοιμάζει και το GR C-HR αν και, όπως αναφέρεται, δεν είναι σίγουρο αν θα αποτελέσει μέρος της τρέχουσας γενιάς του μικρού SUV ή θα ενταχθεί στην επόμενη.

Σε κάθε περίπτωση, το “αγαπημένο παιχνίδι” δεν είναι άλλο από τον 3-κύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο GR Yaris. Στα χέρια του αγγλικού μέσου, ο κινητήρας αυτός έχει μετατραπεί σε πασπαρτού και τοποθετείται σε όποιο μοντέλο ταιριάζει. Αυτό δεν αποκλείεται να αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα καθώς αναμφίβολα, η Toyota θα θέλει να αντισταθμίσει το κόστος της εξέλιξης του εξοπλίζοντας επιπλέον αυτοκίνητα και δημιουργώντας οικονομίες κλίμακας αλλά ακόμα κι αν ισχύει αυτό, ακούγεται κάπως… περίεργο. Ιδιαίτερα στην περίπτωση του GR C-HR, καθώς η Toyota δεν έχει δείξει ποτέ ενδιαφέρον να ανταγωνιστεί προτάσεις όπως το VW T-Roc R και τα επερχόμενα Hyundai Kona N Performance και Ford Puma ST.

Σε κάθε περίπτωση, αν αποδειχθεί αληθές το δημοσίευμα, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα μετατρέψουν το C-HR οι μηχανικοί ώστε να προσφέρει τις συγκινήσεις που περιμένει κάποιος από μία “GR” έκδοση.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το Skoda Enyaq iV μας δείχνει τον πλούσιο εσωτερικό του κόσμο!

cars

Η Volkswagen ετοιμάζει ένα ειδικό Golf GTI για τα 45α γενέθλια του μοντέλου.

cars

Mini Interaction Unit: Φόρος τιμής στην επιστημονική φαντασία

cars

Νέο Audi Α3 Sportback. Σύγχρονο σε όλα του

cars

Προχωράει το όραμα του Elon Musk! (VIDEO)

cars

Ford. Πειραματίζεται με τετράποδα ρομπότ

cars

HONDA SH350i. Πιο δυνατό

cars

Η Audi Sport εστιάζει πλέον στον εξηλεκτρισμό!

cars

Video: Πώς και πόσο επηρέασαν οι κανονισμοί εκπομπών ρύπων το Audi RS3;

cars