CARSNEWS
F1 & RACES

Καταιγιστικές αλλαγές στην Alpine F1 Team

Η μετάβαση της Renault F1 στη νέο εποχή της Alpine F1 Team συνοδεύεται από πολλές αλλαγές προσώπων στα υψηλά επίπεδα ιεραρχίας της ομάδας.

Η αρχή έγινε πριν την αλλαγή του χρόνου, με την αποχώρηση του Jerome Stroll από το ρόλο του Προέδρου της Renault Sport Racing, θέση στην οποία είχε θητεύσει επί σχεδόν πέντε χρόνια.

Όμως οι αλλαγές συνεχίστηκαν με την αναπάντεχη αποχώρηση του επικεφαλής του προγράμματος Formula 1, τον Cyril Abiteboul, o οποίος αναμενόταν να έχει μάλιστα διπλό ρόλο αφού εκτός από αφεντικό του προγράμματος στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, θα είχε και το ρόλο του CEO όλου του brand της Alpine.

Μία… βόμβα στα paddock, με την γαλλική εταιρεία να αναμένεται να προβιβάσει στο ρόλο του επικεφαλής της ομάδας F1, τον εκτελεστικό της διευθυντή, Marcin Budkowski (μπορείτε να διαβάσετε αποκλειστική συνέντευξή του στο carsnews πατώντας εδώ). Όσο για το «τιμόνι» της Alpine γενικότερα, επιλέχθηκε ο Laurent Rossi που μέχρι πρότινος ήταν διευθυντής στρατηγικής και εταιρικής εξέλιξης στη Renault.

Όμως η αναδιοργάνωση δεν σταμάτησε εκεί. Με τις ευλογίες του νέου CEO της Renault, Luca de Meo, η Alpine στρατολόγησε τον Davide Brivio. Πρόσωπο γνωστό στους φίλους του MotoGP καθώς είναι ο άνθρωπος που οδήγησε τη Suzuki στην επιτυχία στην κορυφαία μορφή αγώνων στους δύο τροχούς αφού η ιαπωνική εταιρεία έκανε πέρυσι το νταμπλ! Μάλιστα, ήταν οι πρώτοι τίτλοι της Suzuki στο MotoGP εδώ και 20 χρόνια – επιτυχία που εν πολλοίς πιστώνεται στον 52χρονο Ιταλό.

Davide-Brivio-Suzuki-new-Alpine-F1-Team-racing-director-a1000x600

Ο Brivio αναμένεται να έχει ρόλο αγωνιστικού διευθυντή, που θα αναφέρεται απ’ ευθείας στον νέο CEO της Alpine, Laurent Rossi. Ωστόσο, η σχετική ανακοίνωση της γαλλικής ομάδας ανέφερε πως ο ακριβής του ρόλος και ο τομέας ευθύνης του, θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Θυμίζουμε πως η «επίθεση» της Alpine στον μαγικό κόσμο της Formula 1, θα γίνει με οδηγικό δίδυμο τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Fernando Alonso και τον Esteban Ocon.

alonso-abudhabi-ydt-20-f1000x600

Διαβάστε επίσης:

Επίσημο: Αλλαγές στο καλεντάρι της F1, μέσα η Ίμολα

Στην Ιταλική F4 και το 2021 ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης

H αναβάτρια του Dakar, Laia Sanz, μιλάει αποκλειστικά στο carsnews

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

F1 GP Μεξικού: Πρώτος ο Sainz στο FP1

cars

Ferrari: Εποχή Vasseur

cars

Get a sneak peek inside F1 Arcade’s new Boston location

Bury

F1 GP Ιταλίας: Pole-mode για Hamilton!

cars

O Hulkenberg ήταν αυτός που χτύπησε την πόρτα της Red Bull

cars

Formula 1: Ο Βασέρ σε ρόλο “διαχειριστή”, η αναμενόμενη λύτρωση του Μπινότο και η… μισή Alpine

cars

Με Formula 1 και Τράμπζονσπορ – ΑΕΚ οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (30/07)

cars

Hakkinen: «Η Ferrari έχει πια το καλύτερο μονοθέσιο»

cars

Bugatti Bolide: H βασίλισσα hypercar των 1.800 ίππων επιτέλους γυμνή

cars