CARSNEWS
F1 & RACES

Κεκλεισμένων των θυρών θα γίνει το Grand Prix του Μπαχρέιν!

Το επικείμενο Grand Prix του Μπαχρέιν θα είναι ο πρώτος αγώνας στην ιστορία της Formula 1 που θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών!

Οι διοργανωτές του αγώνα στο «Στολίδι του Κόλπου» ανακοίνωσαν αυτή την άνευ προηγουμένου απόφαση, αντιδρώντας στη σχεδόν ανεξέλεγκτη κατάσταση με τον εξάπλωση του κορωνοϊού που έχει πλέον προσβάλει πάνω από 110.000 ανθρώπους, σκοτώνοντας πάνω από 3800.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Bahrain International Circuit ανέφερε:

«Μετά από διαβούλευση με τους διεθνείς εταίρους μας και τους φορείς υγείας του Βασιλείου, το Μπαχρέιν πήρε την απόφαση το φετινό Grand Prix να είναι μόνο για συμμετέχοντες.


Ως έθνος που φιλοξενεί αγώνα της
F1, η εξισορρόπηση της ευημερίας του κοινού και των συμμετεχόντων αποτελεί τεράστια ευθύνη. Δεδομένης της συνεχιζόμενης εξάπλωσης του Covid-19 παγκοσμίως, η πραγματοποίηση ενός σημαντικού αθλητικού γεγονότος, ανοιχτού στο κοινό, που θα επέτρεπε χιλιάδες ταξιδιώτες να αλληλεπιδρούν σε κοντινή απόσταση με ντόπιους θεατές, κρίνεται πως δεν θα ήταν σωστή κίνηση αυτή τη στιγμή. Όμως για να διασφαλιστεί πως δεν θα επηρεαστεί υπερβολικά, ούτε το σπορ ούτε η παγκόσμια βάση υποστηρικτών του, ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά, μόνο ως τηλεοπτικό γεγονός.


Οι πρώιμες ενέργειες του Μπαχρέιν για την πρόληψη, τον εντοπισμό και την απομόνωση περιπτώσεων ατόμων προσβεβλημένων από τον
Covid-19, έχουν έως τώρα αποδειχθεί εξαιρετικά επιτυχημένες.  Η προσέγγιση αυτή περιλάμβανε ταχείες και προορατικές ενέργειες, εντοπίζοντας αυτούς που επλήγησαν από τον ιό, η συντριπτική πλειοψηφία εκ των οποίων σχετίζεται με όσους ταξιδεύουν αεροπορικώς στη χώρα. Τα επιθετικά μέτρα αύξησαν περαιτέρω την αποτελεσματικότητα αποφυγής της εξάπλωσης του ιού, κάτι που προφανώς θα ήταν αδύνατο να διατηρηθεί αν ο αγώνας προχωρούσε βάσει αρχικού σχεδιασμού.


Ξέρουμε πόσο απογοητευτικά θα είναι αυτά τα νέα για πολλούς, ειδικά όσους σχεδίαζαν να ταξιδέψουν για τον αγώνα που έχει εξελιχθεί σε ακρογωνιαίος λίθος του προγράμματος της
F1. Ωστόσο η ασφάλεια πρέπει να παραμείνει η ύψιστη προτεραιότητάς μας».

Βέβαια τα παραπάνω αφορούν ένα βασίλειο, όπου το οικονομικό πλήγμα από την απουσία θεατών δεν είναι τόσο μεγάλο αφού τα εισιτήρια δεν αποτελούν καθοριστικό παράγοντα στη βιωσιμότητά του. Πράγμα που δεν ισχύει για άλλα Grand Prix.

Με τα σημερινά δεδομένα, η πρεμιέρα της Αυστραλίας που θα διεξαχθεί στις 15 Μαρτίου, θα διεξαχθεί κανονικά.

Διαβάστε επίσης:

Ακυρώθηκε λόγω κορωνοϊού το MotoGP Κατάρ, αναβλήθηκε της Ταϊλάνδης

Formula E: Ακυρώθηκε λόγω κορωνοϊού το ePrix της Κίνας

Ο Button αναλύει τα βάσανα του Vettel

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η FIA αναμένει… καρτερικά την Andretti

cars

Λιούις Χάμιλτον: Σεισμός στη Formula 1! Το Sky Sports επιβεβαιώνει το deal με τη Ferrari

cars

Formula 1: Σκάνδαλα και έριδες που απειλούν να γκρεμίσουν την αυτοκρατορία της Red Bull

cars

F1 GP Άιφελ: Το FP3 έγινε κανονικά, ταχύτερος ο Bottas!

cars

F1: Πρώτες δοκιμές για τα Pirelli 18 ιντσών του 2021!

cars

GP Πορτογαλίας: Καλύτερος χρόνος από τον Bottas στο FP1

cars

H Haas F1 παρουσίασε τα χρώματά της για το 2024 – Super Sport FM | Η κορυφαία παγκύπρια αθλητική συχνότητα

cars

New Zealand’s Rodin Cars loses bid to join Formula One grid from 2025

cars

Δεν είναι δεδομένο πως η F1 αρχίζει στις 5 Ιουλίου

cars