CARSNEWS
MARKET

«Κούτα» Lamborghini Countach QV με 246 χλμ.!

H Lamborghini Countach επέστρεψε, όμως σαν την αυθεντική δεν έχει. Θέλετε να ονειρευτείτε και να μεταφερθείτε στη δεκαετία του 90 ταυτόχρονα; Αυτή η θεσπέσια 25th Anniversary ανοίγει την πύλη για το παρελθόν.

Η συγκεκριμένη έκδοση της Countach κατασκευάστηκε, όπως λέει και το όνομά της, για να γιορτάσουν οι Ιταλοί τα 25α γενέθλια της εταιρίας. Μπόνους πόντους συλλεκτικότητας προσφέρει το γεγονός πως αποτελεί το τελευταίο αυτοκίνητο που σχεδίασε ο Horacio Pagani, πριν αποχωρήσει από τη Lamborghini για να ανοίξει τα φτερά του. Ο κατάμαυρος «Ταύρος» βασίζεται στην LP5000 Quattrovalvole, όμως οι αεραγωγοί του κινητήρα είναι μεγαλύτερα (τα χαρακτηριστικά «airboxes», στα οποία απότισε φόρο τιμής η Murcielago με τα δικά της πτυσσόμενα), το κάλυμμα νέο και οι προφυλακτήρες ελαφρώς διαφορετικοί.

Στην προκειμένη δε, μιας και μιλάμε για αυτοκίνητο προδιαγραφών Βορείου Αμερικής, η διαμόρφωση είναι διαφορετική από την ευρωπαϊκή έκδοση, κάτι που φαίνεται έντονα στο εμπρός μέρος και τα δυο «σκαλοπάτια» κάτω από τα φωτιστικά σώματα.

Κάτω από το σαγηνευτικό αμάξωμα αναλαμβάνει ο ατμοσφαιρικός V12 των 5.167 κ.εκ., με σύστημα ψεκασμού της Bosch και απόδοση 420 ίππων, μαζί με 500 Nm ροπής (η ευρωπαϊκή είχε 6 διπλά καρμπιρατέρ Weber και απέδιδε 450 ίππους). Η ισχύς μεταφέρεται στους πίσω τροχούς και τα πελώρια ελαστικά των 345 χλστ. -σε 15άρες ζάντες- μέσω 5τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 4,7 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 295 χλμ./ώρα. Χρησιμοποιούμε παροντικό χρόνο, καθώς το αυτοκίνητο είναι πρακτικά καινούργιο!

Αγοράστηκε μεν το 1990, αλλά ως είθισται σε περιπτώσεις συλλεκτικών υπεραυτοκινήτων, κλειδώθηκε σε γκαράζ. Το οδόμετρο αναγράφει μόλις 246 χιλιόμετρα, ενώ αμάξωμα και εσωτερικό δεν απέχουν στο ελάχιστο από την κατάσταση που ήταν, όταν πρωτοβγήκε από το εργοστάσιο η μαύρη Quattrovalvole. Κάτι που αποτυπώνεται στην τιμή, η οποία εκτιμάται από την RM Sotheby’s πως θα κυμανθεί μεταξύ 750.000 και 1 εκατ. δολαρίων (692.000-922.000 ευρώ).

Related Articles

Έρχεται το πλήρως ηλεκτρικό πρωτότυπο αυτοκίνητο Cupra

cars

Οι Alfisti εύχονται χρόνια πολλά στην αγαπημένη τους μάρκα για τα 109 της χρόνια

cars

Το Infiniti QX Inspiration concept έρχεται από το μέλλον

cars

Η Volvo επιδοτεί την ηλεκτροκίνηση σε όλα τα νέα plug-in υβριδικά της

cars

Η Skoda υποστηρίζει και συμμετέχει στο Spetsathlon 2019

cars

H ηλεκτρική Mustang Mach-Ε στην Ευρώπη

cars

Πως η επιδημία του κορονοϊού επηρεάζει την ευρωπαϊκή παραγωγή αυτοκινήτων

cars

Κλεμμένη Porsche από τον Καναδά πωλείται στο Ντουμπάι!

cars

Η BMW Group καινοτομεί στην πόλη του Μονάχου

cars