CARSNEWS
F1 & RACES

Μένει και το 2020 στην Alfa Romeo o Giovinazzi

Ένα ακόμα κομμάτι του παζλ σε ότι αφορά στο grid του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2020 μπήκε στη θέση του.

Η Alfa Romeo Racing αποφάσισε να επεκτείνει το συμβόλαιο συνεργασίας με τον Antonio Giovinazzi που φέτος διανύει την πρώτη του πλήρη σεζόν με την ομάδα που το 2017 του επέτρεψε, ως Sauber, να κάνει ντεμπούτο στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο 25χρονος που είναι ο πρώτος Ιταλός που έχει θέσει επίσημου οδηγού σε ομάδα της F1 από το 2011, πήρε τον παρθενικό του βαθμό στο Grand Prix της Αυστρίας. Στη συνέχεια βαθμολογήθηκε επίσης στους αγώνες της Ιταλίας και της Σιγκαπούρης.

Με τέσσερις πόντους στο ενεργητικό του, είναι δέκατος-όγδοος στη βαθμολογία των οδηγών και παρότι υστερεί σημαντικά του έμπειρου teammate του, Kimi Raikkonen (έχει μαζέψει 31 βαθμούς με οκτώ πλασαρίσματα στο Top10), κέρδισε την εμπιστοσύνη της ομάδας του.

«Δεν θα είμαι πια rookie άρα δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες. Θέλω να είμαι εξ αρχής ανταγωνιστικός και να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου έδειξε η ομάδα», είπε ο Giovinazzi που αγωνίζεται με το νούμερο #99.

Από την πλευρά της ομάδας, ο επικεφαλής της Alfa Romeo Racing και CEO of Sauber Motorsport AG, Frédéric Vasseur, είπε μεταξύ άλλων: «Ο Antonio τα έχει πάει πολύ καλά φέτος και χαίρομαι που επιβεβαιώνουμε πως θα μείνει μαζί μας το 2020. Ο τρόπος με τον οποίο έχει ενσωματωθεί στην ομάδα και έχει παρουσιάσει διαρκή βελτίωση στην πρώτη του πλήρη σεζόν στο σπορ, αφήνει υποσχέσεις».

Αυτό σημαίνει πως ο Nico Hulkenberg αναμένεται να μείνει εκτός Formula 1 αφού δύσκολα θα γίνει ανατροπή στα δεδομένα που θέλουν να μην υπάρχει θέση για εκείνον στις Red Bull Racing, Toro Rosso και Williams που ακόμα δεν έχουν επισημοποιήσει τις συνθέσεις τους για την επόμενη σεζόν.

--

Related Articles

LIVE TV: Δείτε την παρουσίαση της νέας Ferrari SF-24 (vid)

cars

McLaren sign F1 Academy’s Bustamante as history made

cars

Το πρόγραμμα των επόμενων αγώνων της Formula 1

cars

Bruce McLaren: Ο τελευταίος οδηγός στην F1 που κέρδισε με μονοθέσιο που είχε τ’ όνομά του!

cars

Formula1: Ολα μπλέ!

cars

Vettel: «Πρέπει να βελτιωθώ το 2020»

cars

Σε δημοπρασία η Ferrari του Schumacher

cars

F1: Η FIA θέλει περισσότερες ομάδες και λιγότερους αγώνες – Super Sport FM | Η κορυφαία παγκύπρια αθλητική συχνότητα

cars

Perez frustrated by ‘disastrous weekend’ in Japan

cars