CARSNEWS
F1 & RACES

Με μήνυμα για τον Zanardi θα τρέξει η Ferrari

Όλος ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και όλη η Ιταλία είναι συγκλονισμένοι από το νέο, άσχημο παιχνίδι που επεφύλασσε η μοίρα στον Alex Zanardi.

Ο άτυχος Ιταλός τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, όταν κατά τη διάρκεια του «Obiettivo Tricolore», βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με φορτηγό. Υποβλήθηκε σε μία πρώτη, λεπτή χειρουργική επέμβαση κι έπειτα πέρασε μερικές ημέρες σε καταστολή, διασωληνωμένος και αναπνέοντας με μηχανική υποστήριξη, προτού υποβληθεί σε νέα, νευροχειρουργική επέμβαση.

Ενώ λοιπόν όλοι αγωνιούν για την πορεία της υγείας του 53χρονου, με την πρόγνωση να παραμένει εμπιστευτική, η Scuderia Ferrari ανακοίνωσε πως τα μονοθέσιά της στην πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 5 Ιουλίου, θα φέρουν το μήνυμα #ForzaAlex.

Η σχετικά ανακοίνωση της ιταλικής ομάδας ανέφερε: «Η Scuderia Ferrari θα βγει στην πίστα της Αυστρίας με ένα μήνυμα συμπαράστασης στον Alex Zanardi, μετά το απαίσιο ατύχημα του οδηγού αγώνων και παραολυμπιονίκη στις 19 Ιουνίου, στο πλαίσιο αγώνα με χειρήλατο ποδήλατο (handbike) όπου συμμετείχε για να προμοτάρει τον αθλητισμό για ανθρώπους με αναπηρία. Τώρα μάχεται για τη ζωή του σε νοσοκομείο της Σιένα. Τα δύο μονοθέσιά μας θα έχουν το μήνυμα #ForzaAlex και στις δύο πλευρές του roll hoop, κάτω από το σημείο που βρίσκεται κάτω από την κάμερα, στο σημείο του αεραγωγού του κινητήρα».

Κι αυτά παρότι ο Zanardi δεν αγωνίστηκε ποτέ με τα χρώματα της Ferrari – στη Formula 1 έτρεξε με τα χρώματα των Jordan, Minardi, Lotus και Williams ενώ είχε μακρά συνεργασία με τη BMW σε αγώνες Τουρισμού και αντοχής.

Διαβάστε ακόμα:

Υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση ο Zanardi

To F1 Vlog επέστρεψε!

Αυτά είναι τα νέα χρώματα της Williams

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

F1 Virtual GP Αζερμπαϊτζάν: Χατ-τρικ για Russell (vids)

cars

Η ώρα της παρουσίασης της νέας Williams (vid)

cars

General Motors: Μπαίνει στη Formula 1

cars

Η Liberty ήθελε τον Alonso στη Red Bull

cars

Formula 1: “Βασιλιάς” Μαξ Φερστάπεν με τρία στα τρία και νέα επιβλητική pole position στο GP της Αυστραλίας!

cars

Τι οδήγησε τον Ricciardo εκτός Red Bull;

cars

Ο Pierre Gasly ακολουθεί τις… γραμμές του Senna (+videos)

cars

Red Bull’s story so far as they become six-time champions

cars

Hamilton και Mercedes δεν… ξεγελούν τον Ecclestone!

cars