CARSNEWS
AUTONEWS

Με τo νέο Nissan Juke στη λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου. Η περιπέτεια της… διπλανής πόρτας

Αν έχετε ποτέ απολαύσει ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα που λαμβάνουν χώρα συχνά πυκνά στην παραλία της Θεσσαλονίκης, τότε σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει πως οι απέναντι ακτές φωτίζονται εμφανίζοντας, μια γη που πολλοί από ανάμεσά μας δεν γνωρίζουμε. Η άγνωστη περιοχή δεν είναι άλλη από την γη του Καλοχωρίου, η οποία είναι προστατευόμενη και βρίσκεται κάτω από την επίβλεψη του φορέα διαχείρισης  Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα.

Αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό που βρίσκεται μόλις 8 χλμ. από το πολύβουο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και προσφέρεται για μεγάλες ποδηλατικές βόλτες, προκειμένου να θαυμάσετε από κοντινή απόσταση τα φλαμίνγκος, που σταθμεύουν στην Λιμνοθάλασσα. Πάντως όπως και να έχει η περιοχή αποτελεί πρώτης τάξεως προορισμό για να κάνετε μια σύντομη «κοπάνα» από την ρουτίνα της καθημερινότητας!

Εκεί, στο Καλοχώρι, όλες οι εποχές του χρόνου έχουν την ομορφιά τους! Την Άνοιξη, συγκεντρώνεται μεγάλος πληθυσμός από αρπακτικά και υδρόβια πουλιά, αλλά και Φλαμίνγκος τα οποία με τα ράμφη και τα αδύνατα πόδια τους ζωγραφίζουν στα νερά του Θερμαϊκού κόλπου. Δεν ήθελα να φύγω από την περιοχή καθώς ένιωσα αρκετά απελευθερωμένος και ανενόχλητος από τις ακτές του ήλιου, οι οποίες όχι μόνο ηρεμούν την ψυχή του ανθρώπου, αλλά γίνονται ερέθισμα για όλους εμάς που αναζητούμε λίγες στιγμές εναλλακτικής απόδρασης σε έναν χώρο που αποτελεί, περιπέτεια της διπλανής πόρτας.

Αξίζει να περπατήσει κανείς επάνω στην εξαιρετική διαδρομή ενός πεζόδρομου που έχει κατασκευαστεί για να φέρνει τον επισκέπτη στην καρδιά ενός  Υδροβιοτόπου που ζει και αναπνέει απέναντι από μία μεγαλούπολη! Πληροφορίες για όλες τις διαδρομές που μπορείτε να επισκεφτείτε, βρίσκονται στην σελίδα του Φορέα Διαχείρισης! http://axiosdelta.gr

Nissan Juke

Είχα την ευκαιρία να οδηγήσω το νέο Nissan Juke για 5 ημέρες και στην κυριολεξία κατέληξα στο συμπέρασμα πως πρόκειται για ένα Crossover που μπήκε στην Ελληνική αγορά με νέα φιλοσοφία, έξυπνα συστήματα ασφαλείας, και προσανατολισμό για όλα τα εδάφη ακόμη και για αυτά που βρίσκονται εκτός δρόμου.

Το νέο αυτοκίνητο θυμίζει κατά πολύ τις οδηγικές αρετές του επιτυχημένου Nissan Qasqhai, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια μονοπωλεί, στις κορυφές των πωλήσεων στην κατηγορία του! Κινείται από έναν 3κύλινδρο και απίστευτα ελαστικό  υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα  των 1000 cc  που αποδίδει 117 δυναμικά άλογα, τα οποία χάρις την εντυπωσιακή ροπή των 180 nm και 200Nm ροπής, με λειτουργία over boost, ανεβάζουν στα ψηλά τις επιδόσεις του.  Όσον αναφορά τα κρατήματα και την απόσβεση των αναρτήσεων του juke, ένα έχω να σας πω!

Υποδειγματικό, απροβλημάτιστο, και ξεκούραστο βρήκα το νέο juke, τόσο στο ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο, όσο και στους βατούς χωματόδρομους όπου σε αρκετές των περιπτώσεων, ο οδηγός του έχει την ευκαιρία να απολαύσει την μεγάλη ακαμψία του αμαξώματος. Η οδήγησή του στην περιοχή του Υγροτόπου, μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, καθώς για άλλη μια φορά απόδειξε τις κρυφές αρετές του οι οποίες είναι το κάτι άλλο! Οδηγήστε το!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Skoda Enyaq iV. Διαθέσιμο στη χώρα μας από 29.942 Ευρώ

cars

Volkswagen T-Roc Cabriolet. Βγήκε στο δρόμο

cars

Έρχεται κορυφαία Cayenne με 640 ίππους.

cars

Citroen C5 AirCross – Ανανεώθηκε και ήρθε με χαμηλότερη τιμή εκκίνησης

cars

Σούνακ σε Νετανιάχου: Η κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή δεν είναι προς το συμφέρον κανενός

Bury

Ford Mustang. Δημοφιλέστατη

cars

Superformance MKIII-R. Διάλεξε τον κινητήρα και ζήσε το όνειρο!

cars

Renault Megane RS Ultime – Μία ειδική έκδοση, φόρος τιμής σε ένα υπέροχο μοντέλο

cars

Ford Puma ST. Σε μία εντελώς διαφορετική κόντρα!!!

cars