CARSNEWS
AUTONEWS

Με υβριδικό V8 και 750+ άλογα η κορυφαία BMW X8 M.

Όπως είναι γνωστό, η BMW ετοιμάζει να προσθέσει στην γκάμα των SUVs της μία ακόμα ναυαρχίδα ως μία πιο σπορ, πιο τολμηρή σχεδιαστικά εναλλακτική στην 7-θέσια X7. Σύμφωνη με την ονοματολογία της γερμανικής φίρμας, το νέο μοντέλο θα ονομαστεί X8 και ενώ θα διατηρήσει την διάταξη με τις 3 σειρές καθισμάτων, αναμένεται να μην εστιάζει τόσο στους χώρους και την πρακτικότητα αλλά στην δημιουργία ενός πιο αθλητικού και συνάμα, πιο ελκυστικού πακέτου με την κεκλιμένη οροφή, την μάσκα με τα έντονα χαρακτηριστικά και τους “δυνατούς” ώμους!

Όσον αφορά στα μηχανικά, περιμένουμε να δούμε να παρελαύνει το γνωστό οπλοστάσιο της BMW με 6-κύλινδρους βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες, μία plug-in υβριδική έκδοση και τον twin-turbo V8 των 4,4 λίτρων στην X8 M50i. Σε αντίθεση με την X7 όμως, στην X8 η M50i δεν θα είναι η κορυφαία έκδοση καθώς η εταιρία ετοιμάζει μία… έκπληξη που θα πάρει την μορφή μίας καθαρόαιμης “M”. Εσωτερικά, το project της X8 M ονομάζεται “Project Rockstar” και αν αληθεύουν οι πληροφορίες, θα κινείται χάρη σε μία υβριδική εκδοχή του V8 των 4,4 λίτρων όπου θα συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα για συνολική απόδοση που δεν αποκλείεται να υπερβαίνει τα 750 άλογα!

Ο εξηλεκτρισμός του ούτως ή άλλως πανίσχυρου V8 θα μειώσει δραματικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (πιθανώς κάτω από τα 100 gr/km) και λόγω του ούτως ή άλλως αυξημένου βάρους της X8, δεν θα έχει σημαντική επίδραση στα δυναμικά χαρακτηριστικά του μοντέλου. Αν πάντως η BMW καταφέρει να έχει έτοιμη την “βασική” X8 εντός του 2021, μην περιμένεις να ακολουθήσει η X8 M πριν περάσει περίπου ένας χρόνος.

The post Με υβριδικό V8 και 750 άλογα η κορυφαία BMW X8 M. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ο λόγος που δεν λένε ποτέ «αντίο» στο τηλέφωνο οι χαρακτήρες στις τηλεοπτικές σειρές

cars

Subaru Levorg Prototype με νέο turbo 1800άρη κινητήρα!

cars

Hyundai Bayon. Η νέα πρόταση της Hyundai στα κροσσόβερ διαθέσιμη από 15790 Ευρώ

cars

Ducati. Θεματική έκθεση στο μουσείο της για τα 20 χρόνια από τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο του Troy Bayliss

cars

Volkswagen Group. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι μπαταρίες

cars

Hyundai i20 N. Ένα μικρό hot-hatch όπως πρέπει να είναι!

cars

Volkswagen ID. Space Vizzion Concept. Ελκυστική πρακτικότητα.

cars

Jeep Eco Bonus. Με σημαντικό όφελος 

cars

Κόντρα στους «σοφούς» της Ελλάδας ο Πογέτ – Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ για… δεύτερο Γουέμπλεϊ

cars