CARSNEWS
AUTONEWS

Με 245 ίππους το VW Golf GTI. 330+ για το Golf R!

Απέχουμε ακόμα 2 μήνες από την επίσημη παρουσίαση του ολοκαίνουριου Volkswagen Golf GTI αλλά η γερμανική εταιρία δεν μπορεί να σταματήσει τις διαρροές. Αφού λοιπόν είδαμε αυτό που πιστεύουμε πως είναι το πίσω μέρος του νέου Golf GTI, τώρα έρχεται ένα υποτιθέμενο εσωτερικό έγγραφο για να αποκαλύψει την ιπποδύναμη του και όχι μόνο αυτού, αλλά ολόκληρης της γκάμας των “καυτών” Golf.

Έτσι, αν το έγγραφο που διέρρευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι όντως επίσημο, μαθαίνουμε ότι η βασική έκδοση του Golf GTI θα λανσαριστεί στην αγορά με έναν δίλιτρο, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 245 ίππων. Λίγο πιο πάνω, θα τοποθετηθεί η πιο άγρια εκδοχή του (λέγε με TCR) με 300 ίππους ενώ στην κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται όπως περιμέναμε, το τετρακίνητο Golf R που θα προσφέρει 333 άλογα. Όσον αφορά στο τελευταίο, φαίνεται πως υστερεί κάπως σε σύγκριση με τα 400 άλογα που έλεγαν οι φήμες πως θα έχει αλλά οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν πως εκείνες οι φήμες μάλλον ήταν ευχολόγια και πως η Volkswagen στοχεύει σε μοντέλα όπως η Mercedes-AMG A35 και όχι η κορυφαία, A45.

Κατά τα άλλα, βλέπουμε πως η γκάμα συμπληρώνεται από την πετρελαιοκίνητη έκδοση GTD  των 200 ίππων και την plug-in υβριδική GTE που θα προσφέρει κι αυτή 245 άλογα αλλά με διαφορετικό τρόπο από το GTI. Όπως καταλαβαίνεις, η ίδια η Volkswagen δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τα νούμερα που δείχνει το slide της επίσημης (όπως αναφέρεται αλλά χωρίς να έχει διασταυρωθεί) παρουσίασης αλλά τα πλάνα της θα γίνουν γνωστά εντός του 2020 για όλα τα “GTx” μοντέλα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Nissan. Ευφάνταστη η παλέτα χρωμάτων Ariya

cars

Suzuki Jimny, Jeep Wrangler και ένα Bulldog σε μία περίεργη μονομαχία!

cars

Οριακή πτώση στο χρηματιστήριο Αθηνών

Bury

Dacia Lodgy. Eργαλείο

cars

Το αυτοκίνητο του Γιώργου Αμούτζα κάηκε κατά τη διάρκεια του live του J2US

Bury

Nissan Νavara. Εξελίσσεται συνεχώς

cars

Πλησιάζουμε στο ντεμπούτο της Porsche Taycan Cross Turismo.

cars

Σταρόβας: Μου έχει λείψει η τηλεόραση, μου έχει τύχει να έχουμε κλείσει για δυο εκπομπές και στο τέλος να μη γίνει καμία

cars

Aston Martin Valhalla. Το υβριδικό supercar των 950 ίππων!

cars