CARSNEWS
AUTONEWS

Μercedes. Παραμένει στη κορυφή

Για έκτη συνεχή χρονιά η Mercedes-Benz κατακτά την πρώτη θέση στην κατηγορία των premium αυτοκινήτων στη χώρα μας. Συνολικά στην Ελλάδα ταξινομήθηκαν 6.122 οχήματα του Ομίλου της Daimler και συγκεκριμένα 5.290 επιβατικά οχήματα Mercedes-Benz & smart (4.524 οχήματα Mercedes-Benz και 766 smart, 429 ελαφρά επαγγελματικά οχήματα (κάτω των 3,5 τόνων), 191 επαγγελματικά οχήματα (άνω των 3,5 τόνων) και 212 λεωφορεία Μercedes-Benz & Setra (πηγή: ΣΕΑΑ). Τόσο στα φορτηγά (από 3,5 τόνους) όσο και στα λεωφορεία, η Mercedes-Benz Ελλάς κατετάγη επίσης 1η στις πωλήσεις. To μερίδιο αγοράς στα επιβατικά ανέρχεται στο 4,7%, εκ του οποίου το 4,0% ανήκει στα μοντέλα της Mercedes-Benz. Στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα στο 5,4%, στα επαγγελματικά οχήματα άνω των 3,5 τόνων στο 57,3% και στα βαρέα επαγγελματικά οχήματα άνω των 8 τόνων στο 41,9%*. Στα λεωφορεία δε, το μερίδιο αγοράς υπερβαίνει το 58% (58,2%)!

Η Mercedes-Benz συνεχίζει για 4η συνεχή χρονιά να ηγείται στην κατηγορία των premium κατασκευαστών όσον αφορά στις πωλήσεις. Σε μία χρονιά που σημαδεύτηκε από πολλές προκλήσεις, το «αστέρι» αύξησε τις πωλήσεις του παγκοσμίως σε 2.339.562 ( 1,3%) το 2019, παρουσιάζοντας αποτελέσματα – ρεκόρ για ένατη συνεχόμενη χρονιά. Συνολικά, 2.456.343 αυτοκίνητα Mercedes-Benz&smart πωλήθηκαν ανά τον κόσμο. Η Κίνα, μία εκ των τριών σημαντικών αγορών της μάρκας, συνέχισε την επιτυχημένη πορεία της παρουσιάζοντας αύξηση των πωλήσεων σε ποσοστό 6,2%, σπάζοντας ακόμη ένα ρεκόρ! Παγκοσμίως, τα μοντέλα της κατηγορίας των SUV  και των Compact Cars ήταν αυτά που έδωσαν σημαντική ώθηση στις πωλήσεις το 2019.

Κάθε τρίτο αυτοκίνητο Mercedes-Benzπου πωλήθηκε ανήκε στην κατηγορία των SUV, ενώ κάθε τέταρτο στην κατηγορία των compact! Με τις πωλήσεις των GLA, GLB, GLC, GLCCoupe, EQC, GLE, GLECoupe, GLS&G-Class να υπερβαίνουν τις 783.700 μονάδες, η κατηγορία των SUV αποτέλεσε την πιο δυνατή κατηγορία το 2019. Από τον Αύγουστο του 2019 οι πωλήσεις αυξάνονταν σταθερά κάθε μήνα, με οδηγό τις GLC&GLE. Όσον αφορά στα CompactCars, περισσότεροι από 667.000 πελάτες της μάρκας παγκοσμίως παρέλαβαν τις νέες τους A-Class, B-Class, CLA, CLAShootingBrake, GLA&GLB ( 9,5%). Αυτό σημαίνει, ότι κάθε τέταρτο αυτοκίνητο που πούλησε η Mercedes-Benz το 2019 ανήκε στην compact κατηγορία. Η A-Class κατέγραψε παγκόσμια αύξηση της τάξης του 12,3% το 2019, ενώ οι A-Class Sedan, η CLA Coupe και η B-Class συνέβαλαν καθοριστικά στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης κατηγορίας. Τέλος, με την έλευση της νέας GLB, η οικογένεια των Compact Cars της Mercedes-Benz αποτελείται πλέον από 8 μέλη.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ford Motor Ελλάς. Παραχώρησε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας ένα Ford Kuga PHEV

cars

Εργάτες έχουν παγιδευτεί σε χρυσωρυχείο στη Ρωσία

cars

Μετέωρα: 5 πράγματα που μπορείς να κάνεις, εκτός από θρησκευτικό τουρισμό

cars

Η Mazda ανακοίνωσε έναν νέο, 6-κύλινδρο κινητήρα!

cars

Νέο Audi SQ5 TDI. Δυναμικό από κάθε άποψη

cars

Γιάννης Πλούταρχος για το όνομά του: Μόλις το άκουσα, έβαλα τα γέλια – «Τι λες ρε αθεόφοβε», είπα στον μάνατζερ

cars

Το Hyundai Elantra δέχεται την “N Line” περιποίηση!

cars

Mazda. Αναβαθμίζει e-Skyactiv X

cars

Τι αποκαλύπτει ο γραφικός χαρακτήρας για την προσωπικότητα σου

Bury