CARSNEWS
F1 & RACES

Νέα χρώματα με… νόημα για τη Mercedes!

Σε μία χρονιά με πολλές εξωαγωνιστικές δράσεις που εναρμονίζονται με το κλίμα της εποχής, η Mercedes-AMG αποφάσισε να αλλάξει τα χρώματα του μονοθεσίου της για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2020!

Οι W11 δεν θα είναι πια… ασημί βέλη αλλά μαύρα, σε μία κίνηση κόντρα στο ρατσισμό και τις διακρίσεις αλλά και υπέρ της διαφορετικότητας. Μία κίνηση που εναρμονίζεται με την ενεργή στάση του Lewis Hamilton στα παραπάνω ζητήματα.

Ο Βρετανός οδηγός της γερμανικής ομάδας, που όχι μόνο έγινε ο πρώτος έγχρωμος που «έσπασε» το γκέτο της Formula 1 αλλά έχει εξελιχθεί και σε έναν εκ των σπουδαιότερων πιλότων όλων των εποχών, κινητοποίησε συναδέλφους, ουσιαστικά έδωσε το έναυσμα για προχωρήσει όλο το σπορ σε κινήσεις όπως η πρωτοβουλία #WeRaceAsOne ή η θέσπιση ομάδας δράσης που θα εστιάζει στην ανεύρεση ευκαιριών εργασίας αλλά και εκπαίδευσης στην F1, εκπροσώπων ομάδων που δεν έχουν ιδιαίτερη συμμετοχή στο σπορ. Τώρα ακολουθεί και με τον πλέον εμφατικό τρόπο και η ομάδα του Lewis.

«Ο ρατσισμός και οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στην κοινωνία, το σπορ ή την ομάδα μας. Αυτή είναι θεμελιώδης άποψη της Mercedes. Όμως το να έχεις τις σωστές απόψεις και το σωστό τρόπο σκέψεις, δεν είναι αρκετό αν παραμένεις σιωπηλός. Θέλουμε λοιπόν να αξιοποιήσουμε τη φωνή μας και την παγκόσμια πλατφόρμα μας, για να μιλήσουμε για το σεβασμό και την ισότητα», είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της γερμανικής εταιρείας, Toto Wolff.

Μάλιστα τα παραπάνω συνοδεύτηκαν από την παραδοχή πως πρέπει να υπάρξουν αλλαγές και στον οργανισμό της εταιρείας, καθώς μόλις το 12% του προσωπικού είναι γυναίκες ενώ το ποσοστό εργαζομένων που ανήκουν σε μειονότητες είναι κάτω από το 3%.

Εκτός από τις μαύρες W11, μαύρες θα είναι και οι στολές που θα χρησιμοποιούν φέτος οι Lewis Hamilton και Valtteri Bottas ενώ θα υπάρξουν τροποποιήσεις και στα κράνη τους.

Στην πρεμιέρα της Αυστρίας, το λογότυπο της πρωτοβουλίας #WeRaceAsOne θα κοσμεί τους καθρέφτες των γερμανικών μονοθεσίων ενώ το μήνυμα «Δώστε τέλος στο ρατσισμό» θα βρίσκεται στο halo.

Introducing our new 2020 livery 🖤 A pledge to improve the diversity of our team and our sport, and a signal of the Team’s commitment to fighting racism and discrimination in all its forms. pic.twitter.com/ZYzCsFl6Mv

— Mercedes-AMG F1 (@MercedesAMGF1) June 29, 2020

Διαβάστε ακόμα:

To F1 Vlog επέστρεψε!

Αυτά είναι τα νέα χρώματα της Williams

F1… κεκλεισμένων των θυρών φέτος!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H Ferrari εξετάζει την εμπλοκή της στα IndyCar

cars

Τα video highlights της επικής αλλαγής θέσεων Rossi-Hamilton

cars

Οι ιδέες του Φέτελ για τη Formula 1 σε έναν κόσμο δραματικών αλλαγών

cars

Binotto: Κανείς δεν μιλά για τα λάθη της Mercedes

cars

Φόρος τιμής στον σπουδαίο Bruce McLaren (video)

cars

Στον «πάγο» τα γυρίσματα της ταινίας για την F1 με πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ

cars

Oliver Bearman’s debut for Ferrari adds more drama to an already chaotic start to the F1 season

cars

Why F1 2026 worst case fears could be key to new rules success

cars

Η Formula 1 στη Θεσσαλονίκη – Μονοθέσιο της Red Bull θα τρέξει σήμερα στην παραλιακή

cars