CARSNEWS
AUTONEWS

Νέα Cadillac Escalade. Υπερβολή made in America!

Η Escalade είναι το μοντέλο που για αρκετά χρόνια και σε μεγάλο βαθμό, όριζε την Cadillac. Είχε γίνει και θα μπορούσε να πει κανείς πως ακόμα είναι, συνώνυμη της μάρκας καθώς από την αρχή της δεκαετίας του 2000, ήταν ΤΟ μοντέλο που κατέληγε κάποιος όταν ήθελε ένα πολυτελές, αμερικανικό αυτοκίνητο που να δηλώνει εμφατικά ότι “τα κατάφερε” στη ζωή. Τώρα, στην 5η γενιά του πλέον, το μεγάλο SUV της Cadillac αναγνωρίζει ότι μάλλον έχασε έδαφος σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό και έρχεται για να επαναπροσδιορίσει όχι μόνο την δική του ταυτότητα, αλλά ολόκληρης της κατηγορίας.

Όπως και οι προηγούμενες Escalade, έτσι και η νέα, μοιράζεται την πλατφόρμα της με τα Chevrolet Suburban, Tahoe και το GMC Yukon, όμως διαφοροποιείται αισθητά από αυτά όταν αρχίζουμε να μιλάμε για design, πολυτέλεια και τεχνολογία. Για το πρώτο, δεν χρειάζεται να πω κάτι γιατί οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους. Το λεξιλόγιο της Escalade δεν περιλαμβάνει την λέξη “διακριτικότητα” και οι πελάτες της Cadillac δεν της ζητούν να την μάθει. Από την τεράστια γρίλια και τα λεπτά φωτιστικά σώματα μέχρι την άφθονη χρήση χρωμίου και από τα κάθετα στοιχεία στις άκρες του προφυλακτήρα μέχρι τα μεγάλα, κάθετα φανάρια στο πίσω μέρος, το αυτοκίνητο φωνάζει Escalade και δημιουργεί προσδοκίες για την καμπίνα. Προσδοκίες που ικανοποιούνται όταν ανοίξει κάποιος την πόρτα και περάσει στο σαλόνι.

Τρεις είναι οι λέξεις κλειδιά για την καμπίνα: ευρυχωρία, πολυτέλεια και τεχνολογία. Η νέα Escalade επωφελείται από την αύξηση στις διαστάσεις και από την ανεξάρτητη, πλέον, πίσω ανάρτηση για να προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο κατά 40% μεγαλύτερος χώρος για τα πόδια των επιβατών της 3ης σειράς καθισμάτων και ο κατά 68% μεγαλύτερος χώρος αποσκευών! Σχεδιαστικά, την παράσταση κλέβει το τρισδιάστατο “έργο τέχνης” που βρίσκεται μπροστά στον οδηγό. Η Escalade εξοπλίζεται με μία γιγαντιαία, κυρτή OLED οθόνη 38 ιντσών, η οποία όμως δεν είναι μονοκόμματη αλλά αποτελείται από 3 ξεχωριστά κομμάτια. Αριστερά από το τιμόνι, υπάρχει μία μικρή οθόνη 7,2 ιντσών που παρέχει διάφορες πληροφορίες στον οδηγό. Πίσω από το τιμόνι βρίσκεται ο ψηφιακός πίνακας οργάνων σε μία 14,2 ιντσών ενώ δεξιά του,  παρατηρούμε μία 16,9 ιντσών που φιλοξενεί και το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.

Έπειτα, είναι η τεχνολογία, όπου για ορεκτικό, η Cadillac παρέχει ένα σύστημα δορυφορικής πλοήγησης “επαυξημένης πραγματικότητας” που προβάλει πληροφορίες πάνω στην εικόνα σε πραγματικό χρόνο. Στην κατηγορία του ορεκτικού είναι και οι άφθονες κάμερες για την δημιουργία μίας ολοκληρωμένης εικόνας του αυτοκινήτου καθώς και οι δύο επιπλέον οθόνες 12,6 ιντσών για την ψυχαγωγία των επιβατών στις πίσω σειρές καθισμάτων. Ως κυρίως, η αμερικανική εταιρία προσφέρει για πρώτη φορά στην Escalade το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης Super Cruise καθώς και το εξαιρετικό, προαιρετικό, premium ηχοσύστημα της AKG που γεμίζει το μεγάλο SUV με 36 ηχεία και χρειάζεται 3 ενισχυτές για να λειτουργήσει – το standard ηχοσύστημα έχει “μόνο” 19 ηχεία!

Τέλος, να σημειώσουμε ότι οι υποψήφιοι πελάτες θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στον παραδοσιακό ατμοσφαιρικό V8 των 6,2 λίτρων που παράγει 420 ίππους και σε έναν εξακύλινδρο turbodiesel με χωρητικότητα 3,0 λίτρων και απόδοση 281 ίππων! Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Escalade είναι διαθέσιμη με πετρελαιοκινητήρα. Σε κάθε περίπτωση, αμφότεροι οι κινητήρες συνδυάζονται με ένα 10-τάχυτο κιβώτιο. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν προς τα τέλη του 2020 με την τιμή του μοντέλου στις Η.Π.Α. να ανακοινώνεται πιο κοντά στο λανσάρισμα του στην αγορά.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Skoda Kodiaq. Διαθέσιμο και στη χώρα μας από 27000

cars

Bentley Flying Spur. Διαθέσιμη και με V8 κινητήρα

cars

Διέρρευσε η νέα Mercedes-Benz C-Class.

cars

Ο Ralf Brandstätter είναι ο νέος CEO της Volkswagen.

cars

Ford Mustang. Δημοφιλέστατη

cars

Άνδρας αναμένει την εκτέλεσή του στο Μιζούρι – Έχει καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία της ξαδέλφης και της συζύγου του

Bury

Η Audi θυμάται το TT και λανσάρει μία νέα έκδοση.

cars

Ford Puma & Kuga. Με χαμηλότερες τιμές

cars

HondaHR-Ve:HEV – Με νέα φιλοσοφία

cars