CARSNEWS
AUTONEWS

Νέο ηλεκτρικό από την VW τον Ιανουάριο!

Όσο η βιομηχανία του αυτοκινήτου γίνεται περισσότερο… ηλεκτρική και περισσότερο ψηφιακή με περισσότερη έμφαση στην τεχνολογία απ’ ότι στο παρελθόν, τόσο το Consumer Electronics Show που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Las Vegas θα προσελκύει κατασκευαστές. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι εταιρίες επέλεξαν το CES για να παρουσιάσουν κάποια νέα καινοτομία ή το τελευταίο ολοκαίνουριο μοντέλο τους τα τελευταία χρόνια και αυτό ακριβώς σκοπεύει να κάνει και η Volkswagen που αποφάσισε να ανακοινώσει το νέο μοντέλο της την 3η του Ιανουαρίου, λίγο πριν ανοίξει τις πύλες της η τεράστια έκθεση.

Η λέξη κλειδί στην απόφαση της γερμανικής μάρκας είναι το “ανακοινώσει”. Στο Consumer Electronics Show η Volkswagen δεν θα παρουσιάσει το νέο της μοντέλο. Τουλάχιστον όχι όπως θα περίμενε κάποιος να το κάνει. Αυτό που θα παρουσιάσει θα είναι ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο και θα το συνοδεύσει με την αποκάλυψη του επίσημου ονόματος. Οι Γερμανοί έχουν επιλέξει να κρατήσουν τα χαρτιά τους καλά κρυμμένα, οπότε δεν έχουμε κάποια άλλη ουσιαστική πληροφορία. Οι φήμες πάντως λένε ότι το μοντέλο που θα κάνει το άτυπο ντεμπούτο του στο CES θα είναι η έκδοση παραγωγής του ID Aero concept που είδαμε για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούνιο.

Εκείνο, χάρη στην προηγμένη αεροδυναμική του είχε συντελεστή οπισθέλκουσας που δεν ξεπερνούσε το 0.23 και σε συνδυασμό με μία μπαταρία 77 kWh, χάριζε στην θεωρία αυτονομία της τάξης των 620 χιλιομέτρων. Η λογική λέει πως αν τελικά το μοντέλο που θα ανακοινωθεί στο CES είναι όντως η έκδοση παραγωγής του ID Aero, τόσο το design όσο και η αεροδυναμική δεν θα είναι τόσο ακραία οπότε και οι δυνατότητες της θα είναι ελαφρώς πιο “περιορισμένες” αλλά ας περιμένουμε να δούμε τι έχει να μας δείξει και να μας πει η Volkswagen πρώτα. Μία εβδομάδα θα πρέπει να κάνουμε υπομονή.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

ΕΕ: Η Μόσχα να μην χρησιμοποιήσει την τρομοκρατική επίθεση ως πρόσχημα για να αυξήσει τις επιθέσεις στην Ουκρανία

cars

Volvo. Δίνει κίνητρο για την ηλεκτροκίνηση

cars

Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους του Λονδίνου – Ζητούν εκεχειρία στη Γάζα

cars

Νέο Hyundai Tucson. Σχεδιαστική επανάσταση!

cars

Ο Jost Capito γίνεται CEO της Williams Racing.

cars

Αυτή είναι η νέα Porsche 911 GT3 Cup.

cars

Το 2 CV επιστρέφει

cars

Kia Hellas. Συνεργασία ουσίας με την Protergia

cars

Kosmocar. Δίνει τη δυνατότητα για online αγορά αυτοκινήτου

cars