CARSNEWS
AUTONEWS

Νέο Audi A6 Avant TFSI e Quattro. Τεχνολογία και χώροι

Το Audi A6 Avant,  το μεγάλο station wagon της Audi, ακολουθεί το A6 Sedan και λανσάρεται τώρα στην αγορά ως plug-in hybrid (PHEV). Η έξυπνη διαχείριση του υβριδικού κινητήριου συστήματος με μια στρατηγική προγνωστικής λειτουργίας, επιτρέπει στο νέο Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro να επιτύχει υψηλή και έξυπνη ηλεκτρική αυτονομία, χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και δυναμικές επιδόσεις. Το Audi A6 Avant PHEV διαθέτει μια ολοκληρωμένη γκάμα βασικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένου του εξωτερικού πακέτου S line, του Audi virtual cockpit, των προβολέων Matrix LED καθώς και της σπορ ανάρτησης και των σπορ καθισμάτων. Το νέο, plug-in υβριδικό A6 Avant 55 TFSI e quattro αποδίδει συνδυασμένη ισχύ 367 ίππων. Το κινητήριο σύστημα συνδυάζει έναν κινητήρα 2.0 TFSI με ισχύ 252 PS με έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα με μέγιστη ισχύ 143 PS. Μαζί με το συμπλέκτη, είναι ενσωματωμένος σε ένα επτά σχέσεων αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων S tronic, το οποίο μεταφέρει τη ροπή κίνησης σε ένα σύστημα τετρακίνησης quattro. Το Audi A6 Avant PHEV έχει έτσι μια αποτελεσματική και μόνιμα διαθέσιμη τετρακίνηση για υψηλό επίπεδο πρόσφυσης και δυναμικό χειρισμό.

Η ηλεκτρική αυτονομία του είναι έως και 51 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP. Το A6 Avant PHEV επιταχύνει από 0 έως 100 χλμ./ώρα σε 5,7 δευτερόλεπτα. Η τελική του ταχύτητα είναι 250 χλμ./ώρα – σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία, το plug-in hybrid μπορεί να επιτύχει ταχύτητες έως 135 χλμ./ώρα. Η μπαταρία ιόντων λιθίου, η οποία τοποθετείται στο πίσω μέρος του οχήματος, αποθηκεύει ενέργεια 14,1 kWh. Είναι ενσωματωμένη έτσι ώστε ο χώρος αποσκευών να παρέχει – και στην plug-in υβριδική έκδοση – επίπεδο και βολικό χώρο αποσκευών. Η χωρητικότητα των αποσκευών είναι 405 λίτρα, σημειωτέον, χωρίς σκαλοπάτι στο πάτωμα φόρτωσης. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και μεγάλα και ογκώδη εμπορεύματα μπορούν να φορτωθούν και να μεταφερθούν εύκολα. Όταν η πλάτη του πίσω καθίσματος είναι αναδιπλωμένη προς τα εμπρός, η χωρητικότητα των αποσκευών φτάνει τα 1.535 λίτρα. Το Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro με ξεχωριστό, σπορ σχεδιασμό, περιλαμβάνει στάνταρ το πακέτο εξωτερικού σχεδιασμού S line, ένα μαύρο πακέτο styling, μαύρους εξωτερικούς καθρέφτες καθώς και σκιασμένα τζάμια για διακριτικότητα, άνεση αλλά και μια ιδιαίτερα δυναμική εμφάνιση.

Προβολείς Matrix LED, σπορ καθίσματα, αυτόματος κλιματισμός τεσσάρων ζωνών, το Audi virtual cockpit, σπορ ανάρτηση, τροχοί 19 ιντσών και κόκκινες δαγκάνες φρένων, συμπληρώνουν τον ολοκληρωμένο βασικό εξοπλισμό. Το Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro αναμένεται στην Ελλάδα μέσα στο 2020.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Skoda 1905. Ήταν ημέρες Χριστουγέννων

cars

Ο Jean-Pierre Ploue επικεφαλής σχεδιασμού της Lancia.

cars

Opel. Θα παρουσιάσει οκτώ ηλεκτροκίνητα μοντέλα μέχρι το 2021

cars

Kosmocar. Δίνει τη δυνατότητα για online αγορά αυτοκινήτου

cars

Genesis GV80. Ο νέος “παίκτης” στην κατηγορία των SUV πολυτελείας!

cars

Η νέα BMW M4 δοκιμάζεται στο όριο στην Πράσινη Κόλαση.

cars

Το νέο Mazda CX-60 διαθέτει σύστημα αναγνώρισης προσώπου για σωστή και ασφαλή οδήγηση

cars

Seat  Leon. Διαθέσιμο και δίλιτρο TSI κινητήρα 190 ίππων και DSG κιβώτιο

cars

Audi: Μόνο quattro για τα RS μοντέλα!

cars