CARSNEWS
AUTONEWS

Νέο Mazda 2. Με εστιασμένες αλλαγές

Η επιστροφή της Mazda στη χώρα μας, μόνο ως θετική κίνηση μπορεί να χαρακτηριστεί, σε όλα τα επίπεδα και από οποιαδήποτε οπτική και αν τη δει κανείς. Ως επιστέγασμα της επιστροφής και παράλληλα μία σαφής ψήφος εμπιστοσύνης της Ιαπωνικής εταιρίας προς τον όμιλο Συγγελίδη που ανέλαβε την αντιπροσώπευσή της στην Ελλάδα, ήταν η οργάνωση της Πανευρωπαϊκής παρουσίασης του ανανεωμένου Μazda 2 στη χώρα μας.

Χαρακτηριστικό μάλιστα της συνεργασίας που μετράει μόλις έξη μήνες ζωής επί της ουσίας, είναι πως η παρουσίαση του μοντέλου έλαβε χώρα στη κατάστημα της Mazda Autoone στην Αθήνα. Ωστόσο πλέον αυτό δεν θα είναι το μοναδικό σημείο πώλησης των Ιαπωνικών μοντέλων στη χώρα μας, καθώς ήδη έχει αρχίσει να δημιουργείται ένα δίκτυο καταστημάτων, που προς το παρόν αριθμεί έξη νέα σημεία ανά την επικράτεια.

Ερχόμενοι τώρα στο  ανανεωμένο Mazda 2 που είχαμε τη δυνατότητα να δούμε και να οδηγήσουμε θα πρέπει να σημειώσουμε πως πρόκειται για την αναβαθμισμένη έκδοση του δημοφιλούς hatchback της μάρκας στο segment B, το οποίο διαθέτει νέο και πιο σοφιστικέ design, νέες τεχνολογίες Skyactiv και βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας i-Activsense.

Οι σχεδιαστές του Mazda2 πέτυχαν να δώσουν στο νέο hatchback την αίσθηση του πλάτους, της σταθερότητας και την κομψότητα, αφαιρώντας τις περιττές σχεδιαστικές λεπτομέρειες μέσα από ένα απλοποιημένο αλλά εντυπωσιακό ταυτόχρονα, design. Οι απλές αλλά στιλάτες γραμμές του αμαξώματος, με έμφαση στη οριζόντια σχεδίαση ενισχύουν την εικόνα του πλάτους και του χαμηλού κέντρου βάρους.

Στο συμπαγές αμάξωμα, ξεχωρίζουν τα αναβαθμισμένα στοιχεία όπως ο εμπρός και πίσω προφυλακτήρας, η εμπρός μάσκα, τα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα,  που συμβάλλουν στη δημιουργία της πολυτελούς και προσεκτικά δουλεμένης εξωτερικής εμφάνισης. Η χαρακτηριστική εμπρός πτέρυγα, έχει γίνει φαρδύτερη και δείχνει περισσότερο εντυπωσιακή, ενώ τα φρύδια των φτερών δένουν αρμονικά με το design των νέων LED φωτιστικών σωμάτων. Η υιοθέτηση νέου σχεδιαστικού μοτίβου στην εμπρός μάσκα χαρίζει μία πιο στιβαρή και δυναμική εμφάνιση στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου.

Οι γνωστοί χρωματικοί συνδυασμοί και το τέλειο φινίρισμα του εσωτερικού έχουν αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο χάρη στην προσθήκη τριών αποκλειστικών πακέτων διακόσμησης. Σε αυτά περιλαμβάνονται νέες δερμάτινες ταπετσαρίες, νέες επενδύσεις θυρών και ταμπλό, διακοσμητικά πλαίσια στους αεραγωγούς του air-condition, που ενισχύουν τόσο την εικόνα όσο και την αίσθηση της αφής στο εξαιρετικά ποιοτικό και αναβαθμισμένο εσωτερικό.

Οι δερμάτινες επενδύσεις συνδυάζουν ιδανικά τις αποχρώσεις του Μπλέ-Γκρί και η εμφάνισή τους αλλάζει ανάλογα με το φως. Το μοτίβο Black Granlux εσωτερικών επενδύσεων (τεχνητό δέρμα με εμφάνιση σουέτ) με τις λευκές λεπτομέρειες, δημιουργεί μία μοντέρνα και φιλική εικόνα στο εσωτερικό.

Οι υψηλής ποιότητας υφασμάτινες επενδύσεις σε βαθύ Navy Blue απόχρωση, συνδυάζονται με ασημί στοιχεία, προσφέροντας μία ευχάριστη και ζεστή αίσθηση. Και οι στάνταρ υφασμάτινες επενδύσεις σε συνδυασμό καφέ και μαύρου, δημιουργούν ένα περιβάλλον ηρεμίας και κομψότητας. Οι δερμάτινες και οι υφασμάτινες επενδύσεις, αποτελούνται από υλικά υψηλής ποιότητας και συνδυάζουν αρμονικά τα χρώματα ώστε να δίνουν έμφαση στην αίσθηση τόσο της ευρυχωρίας όσο και του κύρους.

Το σύστημα Mazda Connect του αναβαθμισμένου Mazda2 υποστηρίζει το λογισμικό Apple CarPlay και Android Auto. Μέσω μία απλής σύνδεσης μέσω της θύρας USB στο σύστημα του αυτοκινήτου, ο πελάτης μπορεί εύκολα να χρησιμοποιήσει όλες τις εφαρμογές του smartphone του με τη βοήθεια του Mazda Connect HMI (Human-Machine Interface).  Το  Mazda 2 του 2020 προσφέρεται με 16βάλβιδο βενζινοκινητήρα Skyactiv-G 1,5 λίτρων και ιπποδύναμη 90 ίππων  και εκδόσεις MHEV (Mild Hybrid Electric Vehicle), με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Επιταχύνει  από 0-100km/h σε 9,8’’ και επιτυγχάνει τελική ταχύτητα που φτάνει τα 183km/h.

Κατά τη διάρκεια της οδήγησης του νέου Mazda 2 το πρώτο πράγμα που έχουμε να σημειώσουμε είναι ότι έχει γίνει σημαντική δουλειά στον τομέα της άνεσης και της οδικής συμπεριφοράς. Οι άνθρωποι της Ιαπωνικής εταιρίας έχουν προσθέσει περισσότερα ηχομονωτικά υλικά στους θόλους, στην οροφή και σε άλλα σημεία του κλωβού, με αποτέλεσμα να περιορίζονται αισθητά οι ήχοι του περιβάλλοντος που εισέρχονται στην καμπίνα των επιβατών. Το ανανεωμένο 2 διαθέτει καλύτερη ποιότητα κύλισης, άνεση και μπορεί να διαχειρίζεται αξιοπρεπώς τις ανωμαλίες των ελληνικών δρόμων. Πέραν αυτού, διατηρεί αυτή τη δεμένη αίσθηση και την κατευθυντικότητά του, ακόμα και αν ο οδηγός το παρακάνει, αυτό θα παραμείνει προοδευτικό και εύκολα ελεγχόμενο.

Επίσης κατά τη διάρκεια της οδήγησης οι 90 ίπποι αρκούν για να κινήσουν αξιοπρεπώς το Mazda 2. Στις χαμηλές και μέσες στροφές μπορεί να λείπει το φούσκωμα των μικρών turbo, κανείς όμως δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για υποτονικό. Γραμμικός, πολιτισμένος και με ένα σχετικά μακρύ εξάρι κιβώτιο (προαιρετικά διατίθεται και με αυτόματο, επίσης 6 σχέσεων), θα καλύψει και με το παραπάνω τις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Οι τιμές του ανανεωμένου Mazda 2 ξεκινούν από τη λογική τιμή των 14509 Ευρώ.

Φωτογραφίες: Γιώργος Καραγιωργάκης

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πέραμα: Άνδρας καταδίωξε τη σύζυγό του μετά από καυγά

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 21/3/2024

cars

Βελτιωμένο στα σημεία το Lexus ES.

cars

Θριάμβευσε και πάλι η Toyota στο Rally Dakar!

cars

Αποχωρεί και η BMW από την Formula E.

cars

Μαρινάκης: Απαράδεκτα και αχαρακτήριστα τα όσα συνέβησαν σήμερα στη Βουλή

Bury

Πέρασε στη Βρετανία το νομοσχέδιο για την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα

cars

Δημοσκόπηση GPO: Λίγο πάνω από το 33% η Νέα Δημοκρατία – Στις 17,5 μονάδες η διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ

Bury

Hyundai i20 N. Ένα μικρό hot-hatch όπως πρέπει να είναι!

cars