CARSNEWS
AUTONEWS

Οι φήμες επιμένουν: Υβριδικό και τετρακίνητο το επόμενο Ford Focus RS.

Αν κάτι έχει γίνει σαφές τα τελευταία χρόνια είναι ότι η Ford δίνει ιδιαίτερο βάρος στα σπορ μοντέλα και στις “καυτές” εκδόσεις. Από το μικρό Fiesta ST μέχρι το θηριώδες F-150 Raptor και από το εμβληματικό GT μέχρι το καθαρόαιμο Mustang, η αμερικανική εταιρία προσφέρει κάτι για όλα τα γούστα και αν αληθεύουν οι φήμες που κυκλοφορούν ξανά, πρόκειται να εμπλουτίσει την γκάμα της με την πλέον σκληροπυρηνική έκδοση του Focus κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.

Μάλιστα, θα το κάνει με τον πλέον “high-tech” τρόπο λανσάροντας ένα υβριδικό Focus RS που θα της επιτρέψει να συναγωνιστεί τους κορυφαίους στην εξαιρετικά ανταγωνιστική κατηγορία των hot-hatches. Αυτό σημαίνει ότι το νέο “RS” θα διαθέτει περισσότερα από 400 άλογα ενώ όσον αφορά στα δυναμικά χαρακτηριστικά, δεν ανησυχούμε ιδιαίτερα καθώς η Ford έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι ξέρει τι κάνει. Επιστρέφοντας στο κινητήριο σύνολο, οι φήμες αναφέρουν πως στην καρδιά του θα βρίσκεται ο τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας των 2,3 λίτρων σε μία mild-hybrid εκδοχή και πως αυτή τη φορά, θα συνδυάζεται με το e-Twinster “ηλεκτρικό” σύστημα τετρακίνησης. Με πιο απλά λόγια, ο βενζινοκινητήρας υποβοηθούμενος από την ηλεκτρική αρχιτεκτονική 48V θα κινεί τους τροχούς του εμπρός άξονα με αυτούς του πίσω να αποτελούν ευθύνη της ηλεκτρικής τετρακίνησης.

Μετά το λανσάρισμα και της Mustang Mach-E, η Ford θέλει να αποδείξει ότι ο εξηλεκτρισμός δεν σημαίνει απαραίτητα το τέλος της καλοπροαίρετης τρέλας. Αυτό έχει γίνει εμφανές με πανάκριβες, εξωτικές κατασκευές αλλά πλησιάζει η ώρα που η τεχνολογία θα γίνει αρκετά προσιτή και χρήσιμη σε πιο mainstream προτάσεις. Πιθανώς το νέο Focus RS να είναι πιονιέρος στην συγκεκριμένη κατηγορία και η αλήθεια είναι ότι ανυπομονούμε να δούμε τι ετοιμάζει το “μπλε οβάλ”.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

e-Hybrid– Και η τεχνολογία κάνει κύκλους…

cars

BMW X5  xDrive 45e. Τεχνολογία και άνεση

cars

Cupra Leon Competicion και e-Racer. Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

cars

Επιτήδειος προσποιούμενος υπάλληλο του ΕΦΚΑ Σάμου επιχείρησε να αποσπάσει τηλεφωνικά 6.000 ευρώ

cars

Νέα Mercedes-Benz C-Class. Επαναπροσδιορίζει την πολυτέλεια στη κατηγορία της και όχι μόνο

cars

Ford. Συνεργάζεται με την Hermes και διερευνούν το μέλλον των κατ’ οίκον παραδόσεων

cars

Formula 1: Η McLaren θα χρησιμοποιεί μονάδες ισχύος της Mercedes έως το 2030

cars

Fiat Professional. Aνανεώνει πλήρως τη γκάμα

cars

Pit stop σε μηδενική βαρύτητα. Μόνο η Red Bull…

cars