CARSNEWS
F1 & RACES

Ο όρος που μπορεί να σπάσει το συμβόλαιο Red Bull-Verstappen

Μπορεί ο Max Verstappen να ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιο συνεργασίας του με τη Red Bull Racing μέχρι και το τέλος του 2023, υπάρχει όμως ένας τρόπος αυτό να σπάσει νωρίτερα!

Όσο κι αν πριν ένα χρόνο κάτι τέτοιο θα φάνταζε παράξενο, ο όρος στο συμβόλαιο του Ολλανδού οδηγού αφορά στη διατήρηση της συνεργασίας με τη Honda! Οι Ιάπωνες έχουν κάνει άλματα προόδου σε ότι αφορά σε απόδοση και αξιοπιστία, έχοντας πλέον μία άκρως ανταγωνιστική υβριδική μηχανή.

Θυμίζουμε πως η ιαπωνική εταιρεία επέκτεινε κατά ένα χρόνο την παρουσία της στο σπορ – προς το παρόν η συμφωνία της με τους «ταύρους» έχει ισχύ έως το τέλος του 2021. Ενώ η συνεργασία αυτή πάει καλά και φέρνει καρπούς, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιθανό να επεκταθεί, ουδείς μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για το μέλλον.

«Σε γενικές γραμμές είναι ένα κλειστό συμβόλαιο κι αν όλα πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν θα έχουμε προβλήματα. Έχουμε συμβόλαιο με τη Honda έως και το 2021 αλλά προφανώς, αν στο μέλλον δεν έχουμε σιγουριά στον τομέα της υβριδικής μηχανής, θα έκανε περίπλοκα τα πράγματα. Συνεπώς, χρειαζόμαστε μία ανταγωνιστική υβριδική μηχανή για να κρατήσουμε τον Verstappen», είπε ο Helmut Marko στο  Motorsport-Magazin.com.

Ο αυστριακός που είναι ο άνθρωπος που παίρνει τις αποφάσεις σε ότι αφορά στο πρόγραμμα Formula 1 της Red Bull συνέχισε λέγοντας: «Είμαι ικανοποιημένοι από το συμβόλαιο που έχουμε υπογράψει, γιατί δίνει σταθερότητα στην ομάδα αλλά και κίνητρα για το μέλλον. Ο μεγάλος στόχος μας με τον Max, που ξεκίνησε μαζί μας την καριέρα του στη Formula 1, είναι να τον κάνουμε τον νεότερο παγκόσμιο πρωταθλητή. Κι αυτός είναι ο στόχος και της Honda».

Διαβάστε επίσης:

Τελευταίο F1 Vlog της σεζόν με «συνοδηγό» την Αριάνα Παπαγιάννη

Pit Stop σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας (video)

Το F1 Vlog πάει… Dakar!

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Μιχάλης Ρωμανίδης: Ο SimRacer της Williams μιλάει στο NewsAuto!

cars

Formula 1: Το 16ο Grand Prix στην Ιαπωνία την Κυριακή, 24/09

cars

O Vettel έγραψε τραγούδι για να αποχαιρετήσει τη Ferrari (vid)

cars

The most important facts and trivia ahead of the 2023 US GP

cars

Formula 1 Halo inspires Gocycle’s new child safety system for e-cargo bikes

cars

Άλλο Formula 1 άλλο Formula E

cars

Are Mercedes the new Ferrari?

Bury

Serious Qatar GP concerns after vomiting, near fainting and medical centre checks

cars

Formula 1: Ο πρόεδρος της FIA ερευνάται για χειραγώγηση αγώνα!

cars