CARSNEWS
AUTONEWS

Ο Carlos Ghosn μιλά από την Βυρηττό για όλους και για όλα!

Η υπόθεση του Carlos Ghosn συνεχίζει να εξελίσσεται καθώς ο πρώην ισχυρός άνδρας της βιομηχανίας αυτοκινήτου, ένας άνθρωπος που βρισκόταν στο τιμόνι μίας πολυεθνικής αυτοκρατορίας και επηρέαζε με την στάση του μία ολόκληρη βιομηχανία, οργάνωσε από την Βυρηττό στην οποία απέδρασε από την Ιαπωνία, όχι μόνο κατηγορούμενος αλλά φυγάς πλέον, μία δίωρη συνέντευξη τύπου όπου μίλησε για τα πάντα. Ο Ghosn εξαπέλυσε το δικό του κατηγορητήριο για τις αρχές της Ιαπωνίας και τους πρώην συναδέλφους του στη Nissan ενώ δήλωσε πως είναι το θύμα μίας “δολοφονίας χαρακτήρα” και “πολιτικής δίωξης”.

Ωστόσο, η συνέντευξη τύπου όπως σχολιάζεται από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και από ανθρώπους που παραβρέθηκαν, δεν είχε την συνοχή και την οργάνωση που θα περίμενε κάποιος από ένα υψηλόβαθμο στέλεχος. Είχε όμως μία νότα αλαζονείας και υπεροψίας, με τον Ghosn να δηλώνει ότι τόσο η Nissan όσο και η Renault δεν τα πηγαίνουν καλύτερα χωρίς αυτόν και πως το κίνητρο πίσω από ολόκληρη την υπόθεση δεν είναι άλλο από την βίαιη απομάκρυνση του από τα αξιώματα που κατείχε στην συμμαχία. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι η σύλληψη του ήταν το αποτέλεσμα σκευωρίας ώστε να αποφευχθεί η συγχώνευση της Nissan με την Renault και τόνισε:

Δεν απέδρασα από την δικαιοσύνη. Έφυγα από την αδικία και την πολιτική δίωξη. Δεν είχα άλλη επιλογή από το να προστατεύσω τον εαυτό μου και την οικογένεια μου.

Είπε ο Ghosn, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι είναι πρόθυμος να σταθεί στο εδώλιο του κατηγορούμενου σε οποιαδήποτε χώρα θα πίστευε ότι του παρέχει μία δίκαιη δίκη. Δήλωσε μάλιστα ότι σε ολόκληρη την καριέρα του όπως εξελίχθηκε, αναγνωρίζει δύο μεγάλα λάθη: το πρώτο έγινε όταν απέρριψε την προσφορά να αναλάβει τα ηνία της General Motors (με διπλάσια αποζημίωση) και το δεύτερο όταν αποφάσισε να μην αποσυρθεί τον Ιούνιο του 2018, αποδεχόμενος μία προσφορά για να συνεχίσει την δουλειά του στην Συμμαχία. Από εκεί και πέρα, ο Ghosn κατακεραύνωσε το δικαστικό σύστημα της Ιαπωνίας αναφέροντας ότι παραβιάζει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και πως ο στόχος του ιδίου για το προσεχές μέλλον είναι να καθαρίσει το όνομα του από την λάσπη για την οποία θεωρεί υπεύθυνους συγκεκριμένα στελέχη της Nissan.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ανακοινώθηκε η «φορεσιά» του Ford Puma Rally1

cars

Έρχεται κορυφαία Cayenne με 640 ίππους.

cars

12 tips για να μακρύνουν γρήγορα τα μαλλιά σας

cars

Skoda. Και σε ρόλο σχεδιαστή τροπαίων

cars

Ford Mustang Mach-E. Σύγχρονη σε όλα της

cars

Η Porsche 911 Turbo S ελαφραίνει και ομορφαίνει με νέα, επίσημα πακέτα!

cars

Peugeot 9×8 Hypercar. Για το Le Mans με καινοτομίες!

cars

«Απωθήσαμε επίθεση αντιπλοϊκού πυραύλου στη Σεβαστούπολη» λένε οι ρώσοι

Bury

Abarth 595. Mε ανανεωμένη και αναβαθμισμένη γκάμα

cars