CARSNEWS
AUTONEWS

Ο L. Hamilton έγραψε ιστορία κατακτώντας το 7ο πρωτάθλημα του!

Κατακτώντας την 10η νίκη του την φετινή σεζόν οδηγώντας αλάνθαστα σε εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες, με την πίστα της Τουρκίας να μην παρέχει παρά ελάχιστη πρόσφυση ακόμα και στις καλύτερες των περιπτώσεων και το παραμικρό λάθος να έχει δυσανάλογο κόστος (όπως αποδείχθηκε από άλλους οδηγούς και άλλες ομάδες), ο Lewis Hamilton έγραψε ιστορία εξασφαλίζοντας το 7ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ζωής του 3 αγώνες πριν το τέλος!

Έτσι, έγραψε ιστορία ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Michael Schumacher κατακτώντας τον πρώτο τίτλο το 2008, σε εκείνο το αξέχαστο Grand Prix στην πίστα του Sao Paolo στην Βραζιλία, προσπερνώντας την Toyota του Timo Glock στην τελευταία στροφή του τελευταίου γύρου και αφήνοντας τον Felipe Massa στα κρύα του λουτρού και στη συνέχεια, δημιουργώντας μία… αυτοκρατορία από το 2014 έως και φέτος, με μοναδική εξαίρεση το 2016 που έχασε το πρωτάθλημα από τον teammate του, Nico Rosberg.

Και έτσι, έγινε και με την βούλα όχι μόνο ένας από τους καλύτερους οδηγούς της γενιάς του, αλλά ένας από τους καλύτερους οδηγούς στην ιστορία του αθλήματος. Δεν το λέω εγώ. Δεν το λέει αυτός. Το λένε οι αριθμοί. Το λέει το ρεκόρ των περισσότερων νικών (94), των περισσότερων pole positions (97), των περισσότερων podiums (163), των περισσότερων τερματισμών στους πόντους (227) αλλά και αυτό των περισσότερων πόντων (3738). Το λένε τα 7 Παγκόσμια Πρωταθλήματα που έχει στο όνομα του και μην ακούσω τίποτα για “υπεροχή Mercedes”. Ναι, είναι αλήθεια ότι ο ανταγωνισμός ούτε που βλέπει το μονοθέσιο της γερμανικής φίρμας αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί για να κατακτήσεις το Πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα. Όχι 7!

Είναι τόσο σημαντικό για τα παιδιά. Ονειρευτείτε το αδύνατο. Πρέπει να δουλέψετε, να το κυνηγήσετε και να μην εγκαταλείψετε ποτέ την προσπάθεια ή να αμφισβητήσετε τον εαυτό σας.

Δήλωσε ο βρετανός αμέσως μετά τη νίκη του, σε έναν επεισοδιακό αγώνα που ξεκίνησε από την 6η θέση και χάρη στην διαχείριση των ελαστικών, την στρατηγική της ομάδας και τις αδιαμφισβήτητες ικανότητες του, κατάφερε να κερδίσει.

The post Ο L. Hamilton έγραψε ιστορία κατακτώντας το 7ο πρωτάθλημα του! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέο Volkswagen Golf GTD. Αθλητής μεγάλων αποστάσεων…

cars

Εντυπωσιακή αναβάθμιση για το Toyota Crown.

cars

Τσατραφύλλιας: Ποιες περιοχές θα πληγούν από την κακοκαιρία – Κίνδυνος για αιφνίδιες πλημμύρες ή κατολισθήσεις

cars

Ράλλυ Ακρόπολις: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε η κορυφαία «Αθλητική Διοργάνωση της Χρονιάς»

cars

Ανακοινώθηκαν οι διεκδικητές του τίτλου “World Car of the Year 2021”.

cars

«Ήταν πρωτόγνωρο και τρομακτικό αυτό που συνέβη» – Συγκλονίζει Ελληνίδα στο Ντουμπάι για τη σφοδρή κακοκαιρία

Bury

Το Nissan Juke Rally Tribute Concept είναι ένας φόρος τιμής σε έναν θρύλο.

cars

Alfa Romeo Tonale– Mε 287 Ευρώ το μήνα μέχρι το τέλος του έτους

cars

Η κινέζικη Seres στην Ελλάδα με το πολυτελές ηλεκτρικό SUV/coupe Seres 5

cars