CARSNEWS
MARKET

Ποια είναι τα δημοφιλέστερα χρώματα της αγοράς;

Η επιλογή του κατάλληλου χρώματος κατά την αγορά αυτοκινήτου, είναι από τις πιο σημαντικές αποφάσεις. Τόσο από πλευράς καλαισθησίας και ανάδειξης των γραμμών του αυτοκινήτου, όσο και από αυτή της μεταπώλησης. Φυσικά, δεν πρέπει να παραλείπεται ο ρόλος που παίζουν τα αποθέματα των εταιριών και η τιμολόγηση. Μπορεί, ας πούμε, κάποιος να θέλει μια ιδιαίτερη απόχρωση, αλλά να εκτινάσσεται ο χρόνος παράδοσης εξαιτίας της, οπότε η τελική επιλογή να επαφίεται στο στοκ.

Το iSeeCars πραγματοποίησε μεγάλη έρευνα σε έκταση 6,1 εκατ. αυτοκινήτων, που κυκλοφορούν στους δρόμους της Αμερικής, για να διαπιστώσει ποια είναι η επικρατέστερη επιλογή της παλέτας. Τα αποτελέσματα δεν μπορούμε να πούμε πως προκαλούν έκπληξη, καθώς το παραδοσιακό λευκό συνέχισε να βρίσκεται στην πρώτη θέση και το 2022, με ποσοστό 25,8%. Το ακριβώς αντίθετο αυτού, ήτοι το μαύρο, ακολουθεί με 22,3%, ενώ το ανθρακί καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 18,4%. Αρκετά πιο πίσω, στην τέταρτη θέση και ποσοστό 12,1%, το άλλοτε κραταιό ασημί. Την πρώτη πεντάδα ολοκληρώνει το μπλε, με 9,5%, ενώ το κόκκινο στην έκτη θέση είναι το τελευταίο που καταφέρνει να αποσπάσει αξιοσημείωτο ποσοστό, με 8,6%.

Από εκεί και μέχρι την 13η θέση, η ποσόστωση έχει τον αριθμό «0» για εισαγωγή. Το έβδομο καφέ δεν καταφέρνει να πιάσει ούτε το 1%, ευρισκομένο στο 0,9%, ενώ το τελευταίο κίτρινο μετά βίας ξεκολλάει από το «κουλούρι» με μόλις 0,1%. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η σύγκριση με τα προ πενταετίας δεδομένα, καθώς το 2017 ήταν πρώτο το μαύρο, δεύτερο το λευκό και τρίτο το ασημί, με αποκλίσεις περίπου /- 3%.

Related Articles

Αυτό είναι το νέο Mini John Cooper Works GP

cars

Η Bugatti εισέρχεται στην ηλεκτροκίνηση

cars

Αύξηση 1.300% των κλήσεων στις λεωφορειολωρίδες – «Γράφουν» οι κάμερες του ΟΑΣΑ

cars

Ήρθε το ανανεωμένο Jeep Renegade MY2020

cars

Τα EVs αλλάζουν το τοπίο στο λιανεμπόριο

cars

Η Γαλλία επενδύει στην ηλεκτροκίνηση

cars

Στην προώθηση αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων προχωράει η Volkswagen

cars

Άμεση πρόσβαση σε πρωτοποριακές καινοτομίες από το BMW Startup Garage

cars

Camp Jeep 2019: 12-14 Ιουλίου στο San Martino di Castrozza στην Ιταλία

cars