CARSNEWS
F1 & RACES

Ποια προσωπικότητα επηρέασε περισσότερο την F1;

Απουσία αγωνιστικής δράσης στις πίστες, η Formula 1 έχει βρει αρκετούς τρόπους να κρατήσει ψηλά το ενδιαφέρον του κοινού της.

Μετά από τη στροφή στα Virtual Grand Prix, ήρθε και μία ψηφοφορία που απασχόλησε λάτρεις του σπορ κάθε ηλικίας, από κάθε άκρη του πλανήτη. Μία ψηφοφορία που ανέδειξε τις προσωπικότητες που επηρέασαν περισσότερο το ρου της ιστορίας της Formula 1.

Αυτές χωρίστηκαν σε τέσσερις κατηγορίες. Η πρώτη, εύλογα αφορούσε οδηγούς, με τη λίστα να περιλαμβάνει τους Sir Jackie Srewart, Max Verstappen, Lewis Hamilton, Juan Manuel Fangio, Michael Schumacher, Niki Lauda, Ayrton Senna και Jack Brabham.

Οι δεύτερη αφεντικά ομάδων με την επιλογή των Enzo Ferrari, Flavio Briatore, Colin Chapman, Sir Frank Williams, Ron Dennis, Christian Horner, Jean Todt και Toto Wolff.

Η τρίτη κατηγορία αφορούσε μεγάλα μυαλά που εισήγαγαν καινοτομίες που επηρέασαν το σπορ. Αυτή κοσμούσαν οι Adrian Newey, Mauro Forghieri, Sir Patrick Head, John Cooper, Gordon Murray, Cosworth (M. Costin & K. Duckworth), John Barnard και Andy Cowell.

Η τέταρτη και τελευταία αφορούσε προσωπικότητες που έκαναν τη διαφορά, συχνά έχοντας ρόλους που θα τους τοποθετούσαν σε περισσότερες από μία εκ των προαναφερθέντων κατηγοριών ή καθήκοντα διαφορετικού χαρακτήρα: οι Bernie Ecclestone, Hermann Tilke, Dietrich Mateschitz, Ross Brawn, Max Mosley, Murray Walker, Sid Watkins και Helmut Marko.

Συνολικά 32 «θρύλοι» από τους οποίους έπρεπε να προκύψει μόνο ένας. Στους οδηγούς από τα ζευγάρια προέκυψε ως επιλογή του κοινού ο Michael Schumacher και από αφεντικά ομάδων ο Enzo Ferrari. Με τον Γερμανό να επικρατεί του Ιταλού στα ημιτελικά.

Αντίστοιχα ο Bernie Ecclestone ήταν αυτός που επιβλήθηκε στους «Game Changers» αλλά και πήρε τις περισσότερες ψήφους στον ημιτελικό κόντρα στον Gordon Murray που είχε ξεχωρίσει από τους «καινοτόμους».

Έτσι λοιπόν στον μεγάλο τελικό έφτασαν οι Schumacher και Ecclestone. Με τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 να επικρατεί με το 61% των ψήφων και να ανακηρύσσεται ως η προσωπικότητα που επηρέασε περισσότερο τη Formula 1 στα 70 χρόνια ιστορίας της!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Honda has a problem to fix for its 2026 F1 engine project

cars

F1 GP Ιαπωνίας: Το ψηφιακό κύπελλο που πρέπει να φιλήσει ο νικητής

cars

Hamilton vs Schumacher

cars

Σαν Σήμερα: Η μέρα που «έφυγε» ο Φρανκ Ουίλιαμς

cars

Ποιον εκβιάζει η Mercedes;

cars

F1 GP Μπαχρέιν: Pole #98 για Hamilton

cars

Χόρνερ: «Είπαμε στον Πέρεζ τρεις φορές: Μείνε μέσα στις λευκές γραμμές»

cars

F1 GP Σιγκαπούρης: Στην pole ξανά ο Leclerc!

cars

Ο Verstappen προειδοποιεί: Οι κανονισμοί για το 2026 θα δημιουργήσουν «τραγικά» μονοθέσια!

cars