CARSNEWS
NEW MODELS

Πράσινο φως για ένα SUV με τα σήματα της Smart

Το πέρασμα της Smart (κατά το 50%) στην κινεζική Geely προφανώς και έχει φέρει μια νέα εποχή για την πρώτη. Όχι μόνο επειδή η γκάμα της αποτελείται πλέον μόνο από  ηλεκτρικές εκδόσεις, αλλά επειδή και επιτέλους μετά από πολλά χρόνια η Smart θα αποκτήσει το μεγαλύτερο σε όγκο μοντέλο της: ένα SUV!

Κάτι που μάλλον ήταν αναπόφευκτο με την δυναμική που γνωρίζουν τα crossover και τα SUV. Και από την στιγμή που στα μικρά city-cars δεν υπάρχει κάτι ανάλογο (τουλάχιστον σε ηλεκτρικό, ας μην ξεχνάμε το Suzuki Ignis στα συμβατικά) τόσο οι Daimler όσο και η Geely έχουν δώσει το πράσινο φως για την παραγωγή ενός Smart SUV (οι φωτογραφίες είναι ψηφιακές του Aksyonov Nikita).

Για την ώρα οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από διάφορα δημοσιεύματα, κυρίως βρετανικών περιοδικών όπως του Autocar. Πάντως, ένα τέτοιο μοντέλο αναμένεται να βασιστεί πάνω στις νέες γενιές των ForTwo και ForFour χρησιμοποιώντας την ίδια πλατφόρμα και κοινό σύστημα πρόωσης μηδενικών ρύπων. Και το πιο πιθανό θα είχε καλή εμπορική πορεία τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Κίνα όπου λογικά θα κατασκευάζεται.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ο ηλεκτροκίνητος αντικαταστάτης του Audi Α3

cars

H Audi θέλει να περάσει στην αντεπίθεση

cars

Η Polestar θα χρησιμοποιεί πλήρως ανακυκλωμένα υλικά για τα εσωτερικά των μοντέλων της

cars

Η Corvette θα αποκτήσει 1.200 άλογα από την Hennessey

cars

Ford: Παρεμβολές στη διασύνδεση οχημάτων προκαλεί τo WiFi

cars

Η Toyota fuel cell ενέργεια και για το Energy Observer

cars

Για η Tesla προχώρησε σε μήνυση κατά της Καλιφόρνια;

cars

Την προσεχή Δευτέρα η αποκάλυψη του Nissan X-Trail

cars

Πρώτη γεύση από νέο Hyundai i20

cars