CARSNEWS
F1 & RACES

Σε συζητήσεις με τη Renault o Bottas!

Μία νέα διάσταση στην ήδη… τρελή silly season της Formula 1 έδωσε δημοσίευμα, που θέλει τη Renault F1 να έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον Valtteri Bottas.

Ή καλύτερα, το αντίστροφο αφού ως γνωστόν το συμβόλαιο του Φινλανδού οδηγού με τη Mercedes, είχε λάβει άλλη μία μονοετή επέκταση, άρα στο τέλος του έτους μπορεί να είναι «ελεύθερος».

Το motorsport-total.com ήταν αυτό που έριξε τη βόμβα επαφών ανάμεσα στον Didier Coton και τον Cyril Abiterboul, τον μάνατζερ του Bottas και τον επικεφαλής της Renault F1 αντίστοιχα.

Πάμε όμως να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Είναι σύνηθες οι μάνατζερ των οδηγών να εξετάζουν την «αγορά» όταν πλησιάζει το τέλος ενός συμβολαίου. Δεδομένου πως είμαστε ήδη στα τέλη Μαΐου, αν τα πράγματα στραβώσουν για τον 30χρονο, ενδεχομένως δεν θα έχει χρόνο να αντιδράσει αφού οι θέσεις ενόψει 2021 θα είναι λίγες.

Ακόμα λοιπόν κι αν υπάρχουν επαφές, δεν προϋποθέτουν φινάλε στην πορεία του Bottas με τα χρώματα της Mercedes. Μπορεί να είναι απλά μία διερευνητική επαφή με την αμέσως καλύτερη διαθέσιμη θέση για την επόμενη σεζόν – αυτή που άφησε ο Daniel Ricciardo και για την οποία ακούγεται έντονα και το όνομα του Fernando Alonso.

Από την άλλη, πρέπει να έχουμε κατά νου πως μπορεί ο διάσημος Coton να «χειρίζεται» τις διαπραγματεύσεις αλλά ουσιαστικά ο Bottas λειτουργεί υπό την ομπρέλα του Toto Wolff – επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes.

Δεν αποκλείεται λοιπόν να υπάρχει δράση και αντίδραση, αν δεχθούμε πως το διοικητικό συμβούλιο της Daimler πιέζει όντως τον Wolff να ντύσει στα ασημί τον Sebastian Vettel. Οι λόγοι πολλοί: τεράστια κίνηση σε ότι αφορά στο marketing και σύνδεση με τον πιο επιτυχημένο Γερμανό οδηγό μετά τον Michael Schumacher.

Είναι ξεκάθαρο πως ο όμιλος θέλει να στρατολογήσει τον τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή αλλά υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις για να γίνει κάτι τέτοιο. Ο βασικός είναι να θέλουν και οι δύο κορυφαίοι οδηγοί της γενιάς τους, ο Lewis Hamilton και ο Vettel, να βρεθούν σε άμεση σύγκριση.

Τελευταία εκδοχή, είναι ο Wolff να έχει ήδη πάρει την απόφαση να στηρίξει επιτέλους τα ανερχόμενα αστέρια που «ανήκουν» στη Mercedes και να βάλει στο πλευρά του Hamilton τον 22χρονο σήμερα George Russell που ετοιμάζεται για τη δεύτερη σεζόν του ως «δανεικός» στη Williams.

Οι επαφές λοιπόν Bottas-Renault, μπορεί να μη σημαίνουν τίποτα, μπορεί όμως και να είναι η πρώτη ένδειξη επικείμενου διαζυγίου. Πράγμα που θα φανεί σύντομα.

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

F1 teams get greater freedom for filming day shakedowns in 2024

cars

F1 GP Πορτογαλίας: Pole στο νήμα για τον Hamilton!

cars

Ματαιώθηκε και φέτος το Grand Prix Αυστραλίας

cars

Φόρμουλα 1, ποδόσφαιρο, γκολφ και πυγμαχία: η ήπια ισχύς της Σαουδικής Αραβίας

cars

F1: Επισημοποιήθηκε το Grand Prix του Πορτιμάο

cars

Briatore: «Να μη βιαστεί με τον Hamilton η Ferrari»

cars

Το τρομακτικό ατύχημα στο GP Βελγίου (video)

cars

F1 GP Βραζιλίας: Η πρώτη από πολλές (+video)

cars

Να πώς δουλεύει το σύστημα ενυδάτωσης στη Formula 1 – Ποιος οδηγός δεν το θέλει (video)

cars