CARSNEWS
F1 & RACES

Σημαντικό οικονομικό πλήγμα για τη McLaren F1

Όπως είχε διαρρεύσει εδώ και μέρες από την πλευρά της Petrobras, η χορηγία της προς την ομάδα Formula 1 της McLaren τερματίστηκε πριν καν ολοκληρωθεί η πρώτη σεζόν κοινής πορείας!

Η κρατική εταιρεία ενέργειας της Βραζιλίας απέσυρε την οικονομική της στήριξη η οποία άγγιζε τα 190 εκατομμύρια ευρώ και αφορούσε πενταετή συνεργασία, που επεκτεινόταν και στον τεχνολογικό τομέα.

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε η Sportspromedia, κυβερνητικό έγγραφο που διέρρευσε, χαρακτήριζε την προαναφερθείσα συμφωνία ως αδικαιολόγητη.

Ήταν άλλωστε γνωστό πως υπήρχε η πρόθεση να υπάρξει αυτή η εξέλιξη, με το μέλος του υπουργικού συμβουλίου Osmar Terrar να το τονίζει πριν μερικούς μήνες μέσω social media.

Προφανώς ακολούθησαν μερικοί μήνες διαπραγματεύσεων μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα για την πρόωρη διακοπή του συμβολαίου των δύο πλευρών. Από εκείνη της McLaren δεν υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη τοποθέτηση.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί πως πρόκειται για μία… πολιτική απόφαση, που δεν σχετίζεται με τα αγωνιστικά αποτελέσματα της ιστορικής βρετανικής ομάδας, που μετά τους πρώτους δεκαεπτά αγώνες του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών.

--

Related Articles

Formula 1 στη Θεσσαλονίκη: Τέρμα τα γκάζια και η αδρεναλίνη στα… ύψη

cars

Ματαιώθηκαν και τα MotoGP σε Αγγλία και Αυστραλία

cars

Formula 1: Εντυπωσιακές εικόνες από τη νέα πίστα που ετοιμάζεται στη Σαουδική Αραβία!

cars

Έκθεση για τον Schumacher στο Μουσείο της Ferrari!

cars

Formula 1: Grand Prix Αυστρίας με ελκυστικές αποδόσεις

cars

Έχει δρόμο ακόμα μπροστά του ο Schumacher

cars

Εφεδρικός οδηγός στην Aston Martin o Hulkenberg!

cars

F1 News: Christian Horner Accuser Confirms Stance On Appeal With New PR Firm

cars

F1 GP Μπαχρέιν: Ταχύτερος και στο FP2 ο Hamilton (vid)

cars