CARSNEWS
AUTONEWS

Σκληροπυρηνικό ηλεκτρικό SUV ετοιμάζει η Volkswagen

Μερικά χρόνια πριν, συγκεκριμένα το 2019, η Volkswagen πειραματιζόταν ακόμα με την “ID” οικογένεια αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της και παράλληλα με το ID. Buggy, είχε σχεδιάσει το ID. Ruggdzz – ένα σκληροπυρηνικό εκτός δρόμου όχημα, με ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο βεβαίως, το οποίο ωστόσο δεν είδε ποτέ τα φώτα της δημοσιότητας. Σε αντίθεση με το Buggy που δεν προχώρησε ποτέ όμως, το Ruggdzz μάλλον έχει μέλλον και αν αληθεύουν οι πληροφορίες αγγλικού μέσου η Volkswagen σκοπεύει να εξερευνήσει ενεργά την πιθανότητα να το εντάξει στην γκάμα της και έχει ήδη ξεκινήσει δουλειά σε συνεργασία με την Ford καθώς το μοντέλο θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο πλαίσιο τύπου σκάλας του VW Amarok, το οποίο συγγενεύει όπως είναι γνωστό με το Ford Ranger.

Σε αυτό το σημείο δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το επερχόμενο μοντέλο αλλά οι φήμες λένε ότι το design θα αντλεί σημαντικές επιρροές από το Amarok τόσο όσον αφορά στο αμάξωμα όσο και στην καμπίνα που θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 7 επιβάτες ενώ πηγές εντός της Volkswagen αναφέρουν πως η “T6” αρχιτεκτονική, όπως είναι ο κωδικός της εσωτερικά, θα πρέπει να προσφέρει την δυνατότητα ενσωμάτωσης μπαταριών χωρητικότητας τουλάχιστον 110 kWh ώστε να είναι εφικτές οι δυνατότητες που πρέπει να διαθέτει ένα SUV τέτοιου τύπου. Η Ford δεν είναι ξένη στην ιδέα του εξηλεκτρισμού αρχιτεκτονικών τύπου σκάλας καθώς αυτό ακριβώς έκανε για τη δημιουργία του F-150 Lightning ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως στο συγκεκριμένο project, τα ηνία έχει η ομάδα της Ford Αυστραλίας αφού εκεί έγινε και το μεγαλύτερο μέρος της εξέλιξης του νέου Amarok.

Κάτι ακόμα που δεν γνωρίζουμε είναι αν η εξέλιξη του συγκεκριμένου μοντέλου συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με τα πλάνα της Volkswagen να λανσάρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV και ένα pickup με τα σήματα της Scout. Ακούγεται πως η εταιρία συζητά με την Foxconn για την προμήθεια μία αμιγώς ηλεκτρικής αρχιτεκτονικής γι’ αυτά τα δύο μοντέλα αλλά τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα και το timing της είδησης για το ID. Ruggdzz είναι… ύποπτο.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Παγιδευμένοι – Spoiler: Η ισχυρή έκρηξη είναι μόνο η αρχή – Ποιες ζωές και σχέσεις θα τιναχτούν στον αέρα;

cars

Η Mercedes θα μειώσει τα coupe και cabriolet μοντέλα της.

cars

Η έκθεση του Μιλάνο ακολουθεί το “μοντέλο Goodwood”.

cars

Η Yamaha παρουσίασε ηλεκτροκινητήρα 475 ίππων!

cars

Κι όμως, αυτό το Volkswagen Type 2 κρύβει ένα… ηλεκτρικό μυστικό!

cars

Ferrari 812 Superfast Versione Speciale. Με V12-διαμάντι 830 ίππων.

cars

BMW 3.0 CSL – Για λίγους…οδηγούς!!!

cars

Dacia Duster 1.3 TCe 150 PS. Αποκάλυψη

cars

Η Daimler μεταμορφώνεται σε Mercedes-Benz Cars & Vans.

cars