CARSNEWS
MARKET

Στα όρη και τα άγρια βουνά το νέο Honda Pilot (+video)

Το νέο Honda Pilot δεν είναι απλά το κορυφαίο SUV της σημερινής γκάμας, αλλά το ισχυρότερο και μεγαλύτερο που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα ο Ιάπωνας κατασκευαστής! Στα παράσημά του, προσθέστε και «το πιο ικανό εκτός δρόμου».

Ο χαρακτηρισμός αυτός ανήκει στην έκδοση TrailSport, που ξεχωρίζει εμφανισιακά από τα μαύρα πλαστικά προστατευτικά και τις ίδιας απόχρωσης ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, τα μεικτά ελαστικά που τις περιβάλλουν, τις προστατευτικές ποδιές, τη στάνταρ πανοραμική ηλιοροφή και τα σήματα «TrailSport» στην πόρτα του πορτμπαγκάζ και τη μάσκα. Οι μηχανικοί της Honda δεν τοποθέτησαν απλά τις ποδιές, αλλά μελέτησαν προσεκτικά τα σημεία βάσης και τοποθέτησης ώστε να μην επηρεαστεί η ευκολία πρόσβασης στα μηχανικά μέρη, κατά τη διάρκεια των ελέγχων συντήρησης.

Στο εσωτερικό συναντάμε πορτοκαλί ραφές στα δερμάτινα καθίσματα και το ταμπλό, κεντημένο το όνομα της έκδοσης στα προσκέφαλα, νέα γραφικά στην οθόνη των 9 ιντσών και το ψηφιακό καντράν των 10,2 ιντσών, όπου δεσπόζουν οι παράμετροι του προγράμματος λειτουργίας Trail. Ενός mode που εξελίχθηκε ειδικά για το Pilot και αφού κρίθηκε πως τα υπάρχοντα περιπετειώδη Sand και Snow (μαζί τους τα «ασφάλτινα» Econ, Normal, Sport και Tow), δεν μπορούσαν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες του TrailSport σε όλες τις συνθήκες. Το Trail επεμβαίνει στη λειτουργία κιβωτίου, κινητήρα, ηλεκτρονικών και συστήματος τετρακίνησης, αυξάνοντας την ικανότητα υπερκέρασης εκτός δρόμου καταστάσεων και αξιοποιώντας στο έπακρο την επίσης ειδικά ρυθμισμένη ανάρτηση, που προσφέρει 2,54 εκατοστά επιπλέον απόστασης από το έδαφος (πάνω από 20,6 εκατ. στο σύνολο).

Το μήκους 5.085 χλστ. και 6θέσιο SUV εξελίχτηκε στα βουνά του Κολοράντο, της Γιούτα και της Αριζόνα, σε κάθε είδους δυσχερή επιφάνεια (λάσπη, βράχια, άμμο, χαντάκια, νερόλακκους κλπ). Η δεύτερη γενιά του συστήματος τετρακίνησης  i-VTM4 ενσωματώνει ισχυρότερο πίσω διαφορικό, ικανό να χειριστεί 40% περισσότερη ροπή και να παράσχει 30% αμεσότερη απόκριση. Έως και το 70% της ροπής του κινητήρα μπορεί να σταλεί στον πίσω άξονα και το 100% αυτής της ροπής μπορεί να κατανεμηθεί είτε στον αριστερό είτε στον δεξιό πίσω τροχό, αφού περάσει από το 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Ό,τι πρέπει για τη διαχείριση του ατμοσφαιρικού 3.5 V6, ο οποίος με 285 ίππους και 355 Nm είναι ο ισχυρότερος που έχει μπει σε SUV της Honda.

Related Articles

Το Hyundai Ioniq 5 στρίβει με τα τέσσερα (+video)

cars

Το ηλεκτρικό θαύμα των 1.200 αλόγων που δονεί τη Silicon Valley

cars

Ευκαιρίες εγγυημένων μεταχειρισμένων στο Peugeot Drive Festival

cars

Η Hyundai ξαναφτιάχνει το πιο ξεχωριστό Pony

cars

Η Alfa Romeo συνεχίζει να είναι χορηγός του «πιο όμορφου αγώνα στον κόσμο»

cars

Ανάκληση Volvo με δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα

cars

Φέτελ: Δεν πρόκειται να πάω στη Formula E

cars

Η Fiat του αύριο αποκαλύπτεται στην CES 2020

cars

Η… λύση για φόρτιση ηλεκτρικών σε πολυκατοικία

cars