CARSNEWS
F1 & RACES

Τίτλοι τέλους για Hulkenberg;

Το φινάλε του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2019, σημαίνει και την προσωρινή έστω, αποχώρηση του Nico Hulkenberg.

Μετά από τρεις σεζόν συνεργασίας, ο 32χρονος οδηγός αποδεσμεύτηκε από τη Renault F1, για να κάνει χώρο για την έλευση του Esteban Ocon. Και με τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα, δεν υπάρχει θέση για εκείνον στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 2020. Εκτός αν προκύψει μία ξαφνική αποχώρηση από κάποια άλλη ομάδα.

Στο Άμπου Ντάμπι όπου έκλεισε η αυλαία για φέτος, ο ταλαντούχος οδηγός μίλησε για την κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί, έκανε… ταμείο αλλά ξεκαθάρισε πως αυτοί δεν είναι οι τίτλοι τέλους!

«Φυσικά έχω κάνει λάθη, όλοι έχουμε κάποια στιγμή κάνει πράγματα που θα θέλαμε να είχαμε αποφύγει. Ίσως κάποιες κινήσεις μου δεν ήταν σωστές, κάποιες επιλογές. Όμως είναι πάντα εύκολο να κρίνεις εκ των υστέρων. Είμαι ευχαριστημένος από όσα έχω καταφέρει και δεν νιώθω πως αποχωρώ από την ενεργό δράση. Ούτε καν πως αφήνω τη Formula 1. Ίσως να μην είναι με grid την επόμενη χρονιά, αν όμως προκύψει κάποια ευκαιρία, θα είμαι έτοιμος», είπε ο Hulkenberg με τις δηλώσεις του να φιλοξενούνται στο planetf1.com.

Ο Hulkenberg έχει λάβει μέρος σε 179 αγωνιστικά τριήμερα στη Formula 1, εκκινώντας σε 117 Grand Prix. Τα περισσότερο από κάθε άλλον χωρίς να ανέβει ποτέ στο βάθρο. Έχει στο ενεργητικό του μία pole position, δύο ταχύτερους γύρους και 511 κερδισμένους βαθμούς.

Όσο για το επόμενο βήμα στην καριέρα του, παραμένει άγνωστο: «Δεν έχω υπογράψει τίποτα και δεν θα το κάνω σύντομα. Έχω λάβει διάφορα τηλεφωνήματα, από ομάδες που συμμετέχουν σε διαφορετικούς θεσμούς, όμως προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη. Ίσως να πάρω λίγο χρόνο για τον εαυτό μου, να δω τι με ενδιαφέρει, τι θέλω να κάνω. Δεν θα βιαστώ, απλά για να πω ότι τρέχω κάπου. Μία δεκαετία στη Formula 1 είναι αρκετά επίπονη, ζεις σε πολύ γρήγορους ρυθμούς, θέλω λοιπόν να δω πως θα είναι τα πράγματα χωρίς αυτούς και μετά να δω προς ποια κατεύθυνση θέλω να πάω».

Διαβάστε επίσης:

Pit Stop σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας (video)

Έχει δρόμο ακόμα μπροστά του ο Schumacher

To F1 Vlog του GP Βραζιλίας

--

Related Articles

F1 GP Ίμολα: Pole Position #99 για τον Hamilton!

cars

Ο τυφώνας «Hagibis» απειλεί το GP Ιαπωνίας

cars

F1-GP M. Βρετανίας: Τα πάθη της Ferrari

cars

F1: Συνεχίζει με ελαστικά της Pirelli μέχρι το 2027

cars

GP Ρωσίας: Παρθενική pole για Norris, συναρπαστικό grid!

cars

F1 GP Βελγίου: Μπροστά και στο FP3 οι Ferrari, στον τοίχο ο Hamilton

cars

O Στέφανος Τσιτσιπάς κάνει νέα αρχή με τον Μαρκ Φιλιππούση

cars

Φόρμουλα 1: Η Mercedes παρουσιάζει το νέο μονοθέσιο W15 E PERFORMANCE

cars

Ferrari: Αυτή είναι η νέα SF-24! (+video)

cars