CARSNEWS
AUTONEWS

Τα νέα καθίσματα της Jaguar-Land Rover προσομοιώνουν το περπάτημα!

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου 1,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο  κάθονται περισσότερη ώρα απ’ ότι πρέπει. Οι λόγοι είναι πολυάριθμοι και γνωστοί αλλά η ουσία είναι ότι αυτό οδηγεί σε σημαντικές φθορές στους μύες των ποδιών, στους γοφούς και τους μηρούς, στην μέση και αλλού. Το ίδιο ισχύει και για τους τακτικούς οδηγούς οι οποίοι βρίσκονται καθισμένοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Έτσι η Jaguar-Land Rover και πιο συγκεκριμένα το “Body Interiors Research” τμήμα της εξέλιξε ένα κάθισμα που προσομοιώνει την κίνηση του περπατήματος με στόχο την μείωση των κινδύνων που προκύπτουν από την οδήγηση για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Το ευ ζην των πελατών και των εργαζομένων μας είναι στον πυρήνα όλων των projects τεχνολογικής εξέλιξης. Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία και την τεχνογνωσία μας για να εξελίξουμε το κάθισμα του μέλλοντος, ενσωματώνοντας καινοτόμα συστήματα που δεν έχουν προηγούμενο στην βιομηχανία αυτοκινήτου ώστε να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος που μαστίζει τους ανθρώπους παγκοσμίως.

Δήλωσε ο Chief Medical Officer της αγγλικής φίρμας, Dr Steve Iley. Το κάθισμα που “μεταμορφώνεται” προσαρμόζεται αυτόματα για κάθε οδηγό ή επιβάτη μέσω ενεργοποιητών στο αφρώδες υλικό, αλλά δυστυχώς, σε αυτό το σημείο δεν είναι γνωστό πότε θα περάσει στην παραγωγή και πιο είναι το κόστος του.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Hyundai Elantra N. Σπορ σεντάν 280 ίππων με πολύ… τσαμπουκά!

cars

Η νέα BMW M4 δοκιμάζεται στο όριο στην Πράσινη Κόλαση.

cars

BMW X1 sDrive 16d. Η μέση λύση

cars

Προς ανανέωση η Jaguar XE

cars

Τραγωδία στον Κηφισό: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε πεζό

cars

Φόρεσε 10 μπλουζάκια σε 15.03 δευτερόλεπτα και έσπασε το ρεκόρ

cars

SYM Cruisym α300. Ανανεωμένο

cars

Survivor: H Ευγενία Μπόρλα άλλαξε ομάδα και βγήκε αμέσως πρώτη υποψήφια προς αποχώρηση

cars

Νέο Ford Kuga. Το δοκιμάζετε και κερδίζετε

cars