CARSNEWS
AUTONEWS

Τα Morgan Plus 4 και Plus 6 εκμοντερνίζονται – Ιεροσυλία!

Η Morgan είναι μία από αυτές τις εταιρίες που αν ακουστεί η λέξη “τεχνολογία” στις εγκαταστάσεις της, αυτός που θα τολμήσει να την ξεστομίσει θα συνοδευτεί με ευγενικό τρόπο στην έξοδο. Είναι αλλεργική στην πρόοδο και γι’ αυτό την επιλέγουν οι πελάτες της, ακόμα και αν τα τελευταία χρόνια έχει βάλει νερό στο κρασί της με το αλουμινένιο πλαίσιο και τα κινητήρια σύνολα της BMW. Τώρα κάνει ένα βήμα παραπάνω αναβαθμίζοντας από τον Ιανουάριο του 2023 τον standard εξοπλισμό των Plus Four και Plus Six με σύστημα ελέγχου ευστάθειας, για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο της αγγλικής μάρκας και αερόσακους.

Το πακέτο… εκμοντερνισμού των δύο μοντέλων περιλαμβάνει επίσης ένα αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης της AP Racing ενώ για να καθησυχάσει τους πελάτες της αναφορικά με την προσθήκη του συστήματος ευστάθειας, η Morgan αναφέρει πως η επεμβατικότητα του ρυθμίζεται σύμφωνα με το mode οδήγησης που έχει επιλέξει ο οδηγός – όπως ρυθμίζεται και η απόκριση του κινητήρα και του αυτόματου, 8-τάχυτου κιβωτίου που είναι standard για το 6-κύλινδρο Plus Six των 340 ίππων και προαιρετικό για το Plus Four με τον 4-κύλινδρο των 258 ίππων.

Αυτό που φαίνεται από τις κινήσεις της αγγλικής μάρκας είναι ότι θέλει να διαφοροποιήσει την “Plus” σειρά μοντέλων της από το κλασικό Super 3 – λες και η απουσία ενός τροχού δεν είναι επαρκής παράγοντας διαφοροποίησης. Πέραν της πλάκας όμως, η Morgan αντιμετωπίζει τα Plus Four και Plus Six περισσότερο ως προϊόντα πολυτελείας και τα εξοπλίζει με νέες επενδύσεις για την καμπίνα, ξύλινα διακοσμητικά αλλά και μία επιλογή από premium ηχοσυστήματα της Sennheiser. Περίεργα πράγματα για Morgan αλλά όχι τόσο περίεργα όσο η μικρή LCD οθόνη μπροστά στον οδηγό η οποία σε αντίθεση με τα υπόλοιπα όμως, δεν εντάσσεται αρμονικά στο design των Plus Four και Plus Six. Αυτό που θα εκτιμήσουν πάντως ο οδηγός και ο συνοδηγός είναι τα νέα καθίσματα που σχεδιάστηκαν ώστε να είναι περισσότερο άνετα γιατί να έχεις πληρώσει από 71.830 λίρες για το Plus Four και από 90.390 λίρες για το Plus Six (σχεδόν €82.000 και €103.150 με την τρέχουσα ισοτιμία) και να μην είσαι άνετα, δεν χωνεύεται εύκολα όσο και να μιλάμε για την εμπειρία οδήγησης ενός Morgan.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το car sharing υπάρχει και στη χώρα μας και μάλιστα με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

cars

Ράλι Φθιώτιδας: Διπλός αγώνας σε άσφαλτο και χώμα με ρεκόρ συμμετοχών

cars

Skoda Octavia Grand Coupe 1.5 TSi 150 PS. Με ισχυρή ταυτότητα

cars

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5 4WD 2020. Με μικρές αλλαγές

cars

Video: Πώς και πόσο επηρέασαν οι κανονισμοί εκπομπών ρύπων το Audi RS3;

cars

Η Maserati αφιερώνει μία MC20 στον μεγάλο Sir Stirling Moss.

cars

Ο Πολάκης αποθεώνει τον Κασσελάκη: Η πιο σοβαρή αριστερή πρόταση τα τελευταία 30 χρόνια

cars

Cupra.  Έτοιμο το πρώτο Cupra Garage

cars

12 tips για να μακρύνουν γρήγορα τα μαλλιά σας

cars