CARSNEWS
AUTONEWS

Τελικά υπάρχουν όρια! Η Audi λέει όχι σε 4-κύλινδρα RS μοντέλα!

Δεν έχουμε συνηθίσει από τις εταιρίες να λένε όχι σε πολλά πράγματα. Δοκιμάζουν την τύχη τους με διάφορα μοντέλα, διάφορες εκδόσεις και διάφορα κινητήρια σύνολα ελπίζοντας να βρούνε το “next big thing” που θα τους δώσει το προβάδισμα σε σχέση με τον ανταγωνισμό αλλά απ’ ότι φαίνεται, βρήκαμε μία κόκκινη γραμμή τουλάχιστον όσον αφορά στην Audi Sport.

Όπως δήλωσε σε αγγλικό μέσο ο managing director της γερμανικής φίρμας, Julius Seebach, ο 5-κύλινδρος κινητήρας που βρίσκουμε στα entry-level μοντέλα της όπως για παράδειγμα το RS3, είναι “κληρονομιά” και θα διατηρήσει την θέση του ως σημείο εισόδου στην μάρκα. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι η Audi Sport δεν έχει καμία πρόθεση να εξελίξει κάποιον τετρακύλινδρο κινητήρα για τα RS μοντέλα της και ενώ φαινομενικά, το μοναδικό που αποκλείεται με αυτή την δήλωση είναι το RS1, τα λεγόμενα του Seebach έχουν μεγαλύτερη σημασία αν εξεταστούν από την σκοπιά του εξηλεκτρισμού και του συνεχόμενου downsizing.

Ναι, δεν πρόκειται να λανσαριστεί το RS1 αλλά αυτό δεν αποτελεί και ιδιαίτερη έκπληξη δεδομένου ότι δεν υπάρχει ούτε καν S1. Εμμέσως πλην σαφώς όμως, ο Seebach λέει ότι δεν πρόκειται να δούμε κάποιο υβριδικό RS μοντέλο που θα συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα με έναν ή περισσότερους ηλεκτροκινητήρες. Με λίγα λόγια, η Audi Sport δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο που φημολογείται πως εξετάζει η Mercedes-AMG για την επόμενη C63. Η γνώμη μου πάντως,  για όποιον ενδιαφέρεται τέλος πάντων, είναι ότι η Audi Sport καλώς πράττει. Ο 5-κύλινδρος βενζινοκινητήρας της έχει ιστορικές ρίζες και ιδιαίτερο χαρακτήρα, δύο προσόντα που δεν πρόκειται ποτέ να έχει ο όποιος τετρακύλινδρος.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Honda Rebel. Παρουσιάστηκε

cars

Κατρίνης: «H βία στα σχολεία δεν έχει κομματική απόχρωση»

cars

Αυτό είναι το εσωτερικό της Mercedes-AMG SL.

cars

Το General Tire Grabber AT³ με νέο μίγμα γόμας

cars

Το νέο “5” μεταμορφώνεται στα χέρια της Alpine.

cars

Σχέδια Μασκ για ένα φθηνότερο αυτοκίνητο Tesla

cars

«Δεν θα το παίξω άγιος»: Η κατάθεση του ηθοποιού από το «Κωνσταντίνου και Ελένης» που κατηγορείται ότι έκλεβε αυτοκίνητα

cars

Mazda – Ντροπή η απαγόρευση των Μ.Ε.Κ.

cars

0-145-0 km/h σε 10,7 δευτερόλεπτα από μία Porsche Taycan σε ένα αεροπλανοφόρο!

cars