CARSNEWS
MARKET

Τι συμβολίζουν τα εμπρός LED του νέου Kia Niro;

Το ολοκαίνουργιο, δεύτερης γενιάς Kia Niro βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό στην Ελλάδα, αποτελώντας μια ξεχωριστή πρόταση στην γκάμα της Kia, αλλά και των μικρομεσαίων SUV γενικότερα. Διαθέσιμο με τρία αποδοτικά εξηλεκτρισμένα συστήματα κίνησης (1.6 Full Hybrid 141 PS, 1.6 Plug-in Hybrid 183 PS και Electric 204 PS), συνδυάζει έξυπνα το στιλ με τη λειτουργικότητα, προσφέροντας ό,τι θέλει ένας απαιτητικός πελάτης από ένα C-SUV.

Το Niro χρησιμοποιεί την 3ης γενιάς πλατφόρμα «K» της Kia, ενώ με μήκος 4.420 χιλιοστά, πλάτος στα 1.825 χλστ., ύψος έως 1.570 χλστ. και με μεταξόνιο 2.720 χλστ., έχει ιδανικές αναλογίες για να είναι ευέλικτο και ευρύχωρο. Ο σχεδιασμός του αμαξώματος βασίστηκε στο μοτίβο του «Opposites United», ταιριάζοντας το συναίσθημα με τη λογική, με το συνολικό αποτέλεσμα να διαφέρει από τα άλλα Kia και να προκαλεί το ενδιαφέρον. Στο εμπρός μέρος του, ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του, το οποίο ξεφεύγει από την πεπατημένη, είναι τα ιδιόμορφα φώτα ημέρας LED, που ενσωματώνονται στα κύρια φωτιστικά σώματα. Σύμφωνα με την Kia ονομάζονται «Heartbeat» και έχουν εμπνευστεί από τους χτύπους της καρδιάς, όπως απεικονίζονται σε ένα καρδιογράφημα.

Παράλληλα, το μπροστινό μέρος του νέου Niro εκφράζει την τελευταία εξέλιξη του χαρακτηριστικού Tiger Face της Kia, το οποίο τώρα επεκτείνεται και στα μπροστινά φτερά. Το παρμπρίζ διαθέτει μοναδικό σχεδιασμό με διπλό κάλυμμα, όπου το επάνω και το κάτω κάλυμμα αντικατοπτρίζονται μεταξύ τους για μια αίσθηση οπτικής αρμονίας. Πρόσθετα, το Niro EV διακρίνεται από τα μοντέλα HEV και PHEV από τη δίχρωμη κλειστή μάσκα και τη μοναδική πλευρική επένδυση Steel Grey. Διαθέτει επίσης και έναν ιδιαίτερο προφυλακτήρα με ξεχωριστό κάτω μέρος καθώς και ειδικές αεροδυναμικές ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών. Η θύρα φόρτισης είναι τοποθετημένη στο κέντρο της μάσκας προς όφελος και της πρακτικότητας, αντί στο πίσω φτερό, όπως συνηθίζεται.

Ξεχωριστό αισθητικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν και οι πίσω κολώνες. Έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά για διαχειρίζονται τη ροή αέρα στα πίσω φτερά και προς τα έξω μέσω ενός κρυφού αεραγωγού. Αυτός με τη σειρά του καταλήγει στα πίσω φώτα και ελαχιστοποιεί τις αναταράξεις που επηρεάζουν την οπισθέλκουσα. Γεγονός που βοηθά στην επίτευξη ενός ιδιαίτερα ανταγωνιστικού συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd: 0,29). Τη μοναδικότητα του πίσω άκρου του νέου Niro τονίζουν και τα φώτα LED σε σχήμα μπούμερανγκ.

Το νέο Niro προσφέρεται σε εννέα μοντέρνα εξωτερικά χρώματα: Cityscape Green, Clear White, Snow White Pearl, Aurora Black Pearl, Mineral Blue, Interstellar Grey, Orange Delight, Runway Red και Steel Grey. Ένα ακόμα ασυνήθιστο χαρακτηριστικό στις επιλογές εξατομίκευσης περιλαμβάνει το διαφορετικό χρώμα για την κολώνα C που δημιουργεί αντίθεση και συμπληρώνει το κυρίως χρώμα του αμαξώματος.

Related Articles

BMW M2 by Futura 2000: Τρεις original εκδόσεις και μία limited της BMW M2 Competition

cars

Στα χνάρια του πατέρα του ο γιος του Μίκαελ Σουμάχερ

cars

Το Hyundai i30 Fastback N αυτοκίνητο ασφαλείας στα Superbikes

cars

Νέα γκάμα Fiat Tipo: «Φρέσκιες» εκδόσεις με αναβαθμισμένο εξοπλισμό

cars

Το κόλπο που κάνουν οι πιλότοι για τον ήλιο και μπορεί να δουλέψει και στο αυτοκίνητο

cars

Νέος Τεχνικός Διευθυντής στην Alfa Romeo Racing

cars

Η παινεμένη και κλασική Porsche Carrera RS

cars

Γυναίκα έψαχνε να βάλει βενζίνη σε Tesla! (+video)

cars

Άριστη BMW M3 CSL σε τιμή ευκαιρίας

cars