CARSNEWS
AUTONEWS

Τον Ιούνιο ο Βενιαμίν της Volvo

Το γεγονός ότι η Volvo θα εμπλουτίσει την γκάμα της με ένα μικρό, αμιγώς ηλεκτρικό crossover είναι αδιαμφισβήτητο καθώς η σουηδική εταιρία το ανακοίνωσε πριν από λίγους μήνες. Για την ακρίβεια, η Volvo ανακοίνωσε το νέο μοντέλο της κατά την παρουσίαση του ολοκαίνουριου EX90, δείχνοντας το να στέκεται περήφανα δίπλα στη ναυαρχίδα της γκάμας, φανερώνοντας μέρος του design των πίσω φαναριών αλλά και το μέγεθος του αμαξώματος που το κάνει να φαίνεται ως… παιχνίδι δίπλα στον Γολιάθ που λέγεται EX90. Τώρα, ο επικεφαλής της Volvo αποκαλύπτει πως ο Βενιαμίν της γκάμας θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του γύρω στα μέσα του ερχόμενου Ιουνίου με στόχο να παρέχει μία πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή ως το νέο σημείο εισόδου στην οικογένεια της εταιρίας και να προσελκύσει νεότερους πελάτες.

Το κοινό που έχουμε στη Volvo, ηλικιακά είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ ότι θα θέλαμε, οπότε αναζητούμε τρόπους να προσελκύσουμε νεότερους ανθρώπους στην μάρκα.

Το EX30 θα προσφέρεται σε πολύ καλή τιμή για σημείο εισόδου πιστεύω – πολύ ασφαλές, με αξιοπρεπή αυτονομία και καλό μέγεθος, αλλά μικρότερο από το XC40.

Δήλωσε ο Jim Rowan σε αυστραλιανό μέσο, προσθέτοντας ότι αλλάζοντας το κοινό στο οποίο απευθύνεται τώρα με το νέο μοντέλο θα αλλάξει και ο τρόπος απόκτησης του αυτοκινήτου. Ο Rowan συνδέει την ηλικία των πελατών με το συνδρομητικό μοντέλο που θέλει να ενσωματώσει περαιτέρω στον τρόπο λειτουργίας της Volvo και αναφέρει πως προκαταρκτικά στοιχεία από διάφορες αγορές δείχνουν πως το ένα επηρεάζει το άλλο αλλά η Volvo εξακολουθεί να θέλει και τους γηραιότερους πελάτες, με το μεγάλο αφεντικό να πιστεύει πως το EX30 θα είναι ελκυστικό και σε αυτούς – ειδικότερα σε εκείνους που δεν καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις.

Να θυμίσουμε ότι το νέο και αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30 θα τοποθετηθεί κάτω από το XC40 Recharge και αυτή η τοποθέτηση θα αντικατοπτρίζεται φυσικά τόσο από την τιμή του, όσο και από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Περιμένουμε λοιπόν η “αξιοπρεπής αυτονομία” που ανέφερε ο Rowan να κυμαίνεται στην περιοχή των 3xx χιλιομέτρων αν όχι χαμηλότερα ενώ ανάλογα “προσιτή” θα είναι και η ιπποδύναμη ώστε η τιμή του EX30 να μειωθεί και το προϊόν να γίνει ελκυστικό σε ευρύτερο φάσμα του αγοραστικού κοινού. Περισσότερα θα γνωρίζουμε σε μερικούς μήνες.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Kawasaki Vulcan S. Διαθέσιμο

cars

Bentley Mulsanne 6.75 Edition. Η Bentley αποχαιρετά την Mulsanne…

cars

Ο Σκαραβαίος – spoiler: Ο δράκος του χωριού φέρει τα πάνω κάτω και αποδεικνύει ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται

cars

Τεράστιο κοίτασμα λιθίου ανακαλύφθηκε στην Ταϊλάνδη – «Ευκαιρία για αυτόνομη παραγωγή μπαταριών για τα ηλεκτρικά οχήματα»

cars

Τρικύλινδρο και τετρακίνητο το Toyota Yaris GR-4;

cars

Η BMW φρεσκάρει στα σημεία την M135i xDrive.

cars

Τάρανδος εναντίον Ford Focus Active Sportbreak, σημειώσατε Χ.

cars

Nέο VW Golf. Πλήρως εκσυγχρονισμένο

cars

BYD. Σας είχαμε ενημερώσει

cars