CARSNEWS
F1 & RACES

Το τρομακτικό ατύχημα στο GP Βελγίου (video)

Μπορεί το φετινό Grand Prix Βελγίου να μην έκρυβε πολλές συγκινήσεις, είχε όμως μία στιγμή που ανησύχησε πολλούς.

Ήταν στον ενδέκατο γύρο, όταν καταδιώκοντας τη Ferrari του Sebastian Vettel, o Antonio Giovinazzi το παράκανε. Έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου της Alfa Romeo Racing στο Fagnes Chicane.

Αυτό έπεσε με υψηλή ταχύτητα πάνω στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά και επέστρεψε στην πίστα όπου και ακινητοποιήθηκε διαλυμένο. Παρότι το μονοθέσιο του Ιταλού δεν συγκρούστηκε με κάποιο από τα διερχόμενα, ένας τροχός του αποδεσμεύτηκε.

Ο George Russell που ακολουθούσε δεν κατάφερε να τον αποφύγει. Ευτυχώς, το σημείο σύγκρουσης ήταν με τον δικό του εμπρός δεξιό τροχό. Και παρότι τα δύο μονοθέσια έγιναν σμπαράλια, οι δύο οδηγοί δεν τραυματίστηκαν.

«Ήταν απογοητευτικό φινάλε στον αγώνα μου. Πίεζα πολύ για να μείνω εντός ζώνης DRS έναντι του Vettel και έχασα τον έλεγχο στην έξοδο της στροφής. Ήμουν στο όριο κι όταν κινείσαι στο όριο, γίνονται και λάθη», είπε ο Giovinazzi στους εκπροσώπους του Τύπου μετά το τέλος του αγώνα.

Όσο για τον Russell, μάλλον… τρόμαξε περισσότερο συναντώντας εμπόδια που δεν μπορούσε να αποφύγει, τονίζοντας τα αυξημένα επίπεδα ασφαλείας στη σύγχρονη Formula 1.

«Ευτυχώς είμαι καλά. Είδα τον Antonio να χτυπά στον τοίχο και είχα ένα δευτερόλεπτο να αποφασίσω αν θα κινηθώ αριστερά ή δεξιά. Το είδα να επιστρέφει στην πίστα και να μένει σε αυτή, στη δεξιά της πλευρά, άρα επέλεξα να πάω αριστερά που υπήρχε λίγο περισσότερος χώρος. Ωστόσο ένας από τους τροχούς του με χτύπησε. Ήταν τρομακτικό να βλέπεις ένα τροχό να κινείται ανεξέλεγκτος στην πίστα. Δεν είχα ιδέα που θα πήγαινε. Ευτυχώς έχουμε το Halo κι ακόμα κι αν κατευθυνόταν προς τα εμένα, θα ήμουν ασφαλής. Είμαστε τυχεροί που έχουμε αυτό το σύστημα ασφαλείας», είπε μεταξύ άλλων ο οδηγός της Williams.

Δείτε το τρομακτικό ατύχημα:

Huge drama on Lap 11 at Spa as Giovinazzi and Russell crash 💥 👀#BelgianGP 🇧🇪 #F1 pic.twitter.com/bedzeQ2f0U

— Formula 1 (@F1) August 30, 2020

Διαβάστε επίσης:

Σχεδόν έτοιμο το καλεντάρι της F1 για το 2021!

Επίσημο: Τελικό καλεντάρι F1, με Τουρκία ανάμεσα στα 17 GP

Το F1 Vlog του GP Ισπανίας

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πόσα άλογα περιμένει η Renault;

cars

H Aston Martin Valhalla έρχεται με ιδέες από F1 και συμβουλές από Alonso (video)

cars

GP Ρωσίας: Leclerc vs Verstappen στο FP1

cars

Ρίχνει γέφυρες προς τη Renault η Red Bull

cars

Πόσα Grand Prix χωράνε ακόμα στο καλεντάρι της F1;

cars

Η Formula 1 «ψηφίζει» Ουγγαρία

cars

FIA και Ferrari έφτασαν σε «μυστικό» συμβιβασμό!

cars

Σφοδρή σύγκρουση Οκόν-Αλόνσο!

cars

H Liberty θέλει παραμονή του Vettel στην F1

cars