CARSNEWS
AUTONEWS

Το Audi RS6 GTO Concept είναι ένα ύμνος στο παρελθόν.

Η Audi γιορτάζει 40 χρόνια από το λανσάρισμα του quattro συστήματος τετρακίνησης με μία σειρά ειδικών εκδηλώσεων και εκδόσεων, τελευταία εκ των οποίων είναι το άκρως εντυπωσιακό RS6 GTO Concept. Και πώς να μην είναι εντυπωσιακό άλλωστε, όταν πηγή έμπνευσης είναι το θηριώδες Audi 90 quattro IMSA GTO που στα τέλη της δεκαετίας του ’80 συγκλόνισε την άλλη πλευρά του Ατλαντικού χάρη στο φαρδύ, χαμηλό αμάξωμα, τον φοβερό 5-κύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 2,2 λίτρων και περίπου 720 ίππων και τους Hurley Haywood και Hans-Joachim Stuck πίσω από το τιμόνι.

Εκείνο το εμβληματικό quattro θυμήθηκε μία ομάδα μαθητευόμενων στο εργοστάσιο της Audi στο Neckarsulm και δημιούργησε ένα πρωτότυπο ως φόρο τιμής. Μπορεί να μην εξοπλίζεται με κάποιον 5-κύλινδρο όπως το αγωνιστικό στο οποίο βασίζεται, αλλά ο twin-turbo V8 του RS6 Avant είναι κάτι παραπάνω από ικανός να βάλει φωτιά στην άσφαλτο χάρη στα 600 άλογα του. Κατά τα άλλα, η γερμανική εταιρία δεν έδωσε στη δημοσιότητα πολλές πληροφορίες αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του concept αλλά δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία. Ας εστιάσουμε σε αυτά που βλέπουμε…

Όπως η φανταχτερή livery που είναι μία εκμοντερνισμένη εκδοχή της αυθεντικής και τα λευκά καλύμματα των ζαντών ελαφρού κράματος με το κατακόκκινο κεντρικό μπουλόνι. Ή το εντελώς νέο εμπρός μέρος με την γιγαντιαία εισαγωγή αέρα, τους νέους αεραγωγούς στο καπό και την κόκκινη αεροτομή στο τελείωμα της οροφής. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι το RS6 GTO Concept μοιράζεται με το 90 quattro IMSA GTO την πλαϊνή απόληξη της εξάτμισης αλλά θα μου επιτρέψεις να έχω κάποιες αμφιβολίες αναφορικά με την… λειτουργικότητα της καθώς η αλλαγή της διαδρομής της εργοστασιακής εξάτμισης ώστε να βγαίνει μπροστά από τους πίσω τροχούς δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Μπορεί να είναι ψεύτικη λοιπόν αλλά το roll-cage που έχει πάρει την θέση των πίσω καθισμάτων και τα ανθρακονημάτινα Recaro που αντικαθιστούν τα μπροστά, είναι πέρα για πέρα αληθινά! Κρίμα που δεν θα το δούμε να περνά στην παραγωγή… ούτε καν περιορισμένη, σε αυτή την μορφή. Αν υπάρξει κάποια επετειακή έκδοση του RS6 Avant, σίγουρα δεν θα είναι έτσι!

The post Το Audi RS6 GTO Concept είναι ένα ύμνος στο παρελθόν. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Rolls-Royce Boat Tail. Ένα 6-μετρο έργο τέχνης πολλών εκατομμυρίων!

cars

«Η Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της αυτούσιο το υλικό για τα Τέμπη», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

cars

Γιατί ο Πούτιν μπορεί να «πυροβόλησε» τα πόδια του με την απόλυτη επικράτηση στις εκλογές

cars

BMW X5  xDrive 45e. Τεχνολογία και άνεση

cars

Η Tesla φρεσκάρει και αναβαθμίζει το Model S.

cars

Η M-Sport στους αγώνες αντοχής

cars

Η Renault μας δείχνει την καμπίνα του Austral.

cars

Peugeot 508 1.5 BlueHdi EAT 8. Η αρχοντιά του σεντάν

cars

Επιβεβαιώνεται επίσημα το Mazda3 Turbo!

cars