CARSNEWS
AUTONEWS

Το Dacia Spring είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό στην Γαλλία!

Όταν παρουσιάστηκε το Dacia Spring στα τέλη του 2020 γράψαμε στον τίτλο “εξηλεκτρισμός για όλους” και ενώ πιστεύαμε ότι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Dacia θα είναι προσιτό, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πόσο χαμηλή θα ήταν η τιμή του. Η Dacia μας έλυσε την απορία μερικούς μήνες μετά το επίσημο ντεμπούτο ανακοινώνοντας ότι το νέο Spring, το ηλεκτρικό crossover που λανσάρεται στην αγορά την ερχόμενη εβδομάδα, ξεκινά από τα €12.403 ή από μόλις €89 τον μήνα!

Με αυτά τα χρήματα μπορεί να μην παίρνεις πολλά, αλλά σίγουρα παίρνεις ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μήκος 3,73 μέτρων που μπορεί να μετακινήσει έως και 4 ενήλικες και παρέχει 300 λίτρα αποθηκευτικού χώρου στο πορτ-μπαγκάζ. Ο ηλεκτροκινητήρας του δεν βάζει φωτιά στην άσφαλτο με 45 ίππους και 125 Nm ροπής αλλά το Spring ούτως ή άλλως δεν πλασάρεται ως ένας μαχητής των φαναριών. Ποντάρει στο μικρό του μέγεθος, τον ακόμα μικρότερο κύκλο στροφής που δεν υπερβαίνει τα 4,8 μέτρα (!!) και την μπαταρία των 26,8 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία της τάξης των 230 χιλιομέτρων σύμφωνα με το WLTP πρότυπο ή 305 χιλιομέτρων στο WLTP City. Με πιο απλά λόγια, είναι ένα αστικό/περι-αστικό όχημα μηδενικών εκπομπών ρύπων και είναι διαθέσιμο σε 3 διαφορετικές εκδόσεις: την επιβατική, την “Business” που απευθύνεται σε επαγγελματίες και την “Cargo” που έρχεται χωρίς πίσω καθίσματα ώστε να προσφέρει 1.100 λίτρα και ωφέλιμο φορτίο που φτάνει τα 325 κιλά!

Ο βασικός εξοπλισμός είναι αναμενόμενα λιτός και στο Confort επίπεδο περιλαμβάνει air-condition, ραδιόφωνο, USV, LED φώτα ημέρας, ζάντες ελαφρού κράματος 14 ιντσών και υφασμάτινες επενδύσεις. Όλα αυτά για την χαμηλή τιμή των €16.990 που έπειτα από τα κίνητρα που προσφέρει η γαλλική κυβέρνηση, μειώνεται στα €12.403. Για περίπου €1.000 επιπλέον, μπορείς να επιλέξεις την Confort Plus που διαθέτει επιπλέον το Techno Pack (MediaNav με οθόνη 7 ιντσών, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω και κάμερα οπισθοπορείας), μεταλλικό χρώμα, ρεζέρβα και το Orange Pack. Είπαμε, δεν είναι πολλά, αλλά με τα χρήματα που ζητά η Dacia για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, δεν μπορείς να έχεις παράπονο.

The post Το Dacia Spring είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό στην Γαλλία! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πιθανή η παράταση εξόφλησης στα Τέλη Κυκλοφορίας – Έρχονται αλλαγές στη φορολογία

cars

Διαθέσιμα μέσω του gov.gr το Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών και το ιστορικό Ελέγχων Οχημάτων

cars

Έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία για τη σημαία της Ελλάδας μέσα στην Αγία Σοφία

cars

Δύο νεκροί και 40 τραυματίες σε τροχαίο με σχολικό λεωφορείο στο Τέξας

cars

Alfa Romeo Giulia Veloce Ti Q4. Φυσικό αφροδισιακό

cars

Το Renault 5 αναγεννιέται ως ηλεκτρικό!

cars

Νέο Renault Arkana με υβριδικούς κινητήρες – Συνδυάζει την εμφάνιση με την ευρυχωρία

cars

Nέο Renault Captur. Πλήρως αναβαθμισμένο

cars

Nissan Kicks. Έναρξη πωλήσεων  στην Ιαπωνία

cars