CARSNEWS
AUTONEWS

Το Dodge Durango SRT Hellcat είναι το ισχυρότερο SUV στον κόσμο!

Η Dodge γνωρίζει εδώ και αρκετά χρόνια ότι έχει έναν άσο στο μανίκι της και τον χρησιμοποιεί κατά βούληση όποτε θέλει να δώσει μία νέα πνοή σε ένα προϊόν/μοντέλο που δεν αποδίδει τα αναμενόμενα στον στίβο των πωλήσεων. Ο άσος αυτός, δεν είναι άλλος από τον πανίσχυρο Hellcat V8 που έχει χωρητικότητα 6,2 λίτρων και χάρη σε έναν εξωφρενικό για αυτοκίνητο παραγωγής supercharger 2,4 λίτρων, παράγει τουλάχιστον 720 ίππους. Αυτός “ανέστησε” και κρατάει ζωντανό το Challenger και αυτός έκανε το Charger το super-sedan που είναι. Τώρα, ο Hellcat τοποθετείται στο ανανεωμένο Durango και το κάνει το ισχυρότερο SUV στον κόσμο!

Το Durango SRT Hellcat προσφέρει 720 ίππους και 874 Nm, ένα 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο και φυσικά, ένα σύστημα τετρακίνησης που θα προσπαθήσει να περάσει την ισχύ στον δρόμο. Χάρη σε αυτό το set-up, το μεγάλο SUV επιταχύνει στα 96 km/h από στάση σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα και δεν σταματά να επιταχύνει μέχρι την τελική ταχύτητα των 290 km/h. Αν αυτά δεν είναι αρκετά για εσένα, τότε να σου αναφέρω ότι η κορυφαία έκδοση του Durango μπορεί να ρυμουλκήσει έως και 3.946 κιλά!

Επειδή όμως η δύναμη δεν αξίζει πολλά αν δεν μπορείς να την ελέγξεις, οι μηχανικοί της Dodge εξόπλισαν το Durango SRT Hellcat με σπορ ανάρτηση και ένα σετ ζαντών ελαφρού κράματος 20 ιντσών που ντύνονται με ελαστικά Pirelli Scorpion Zero. Για να επιβραδύνει όπως επιταχύνει δε, τοποθέτησαν ένα αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης της Brembo με δίσκους 401 χιλιοστών και 6-πίστονες δαγκάνες εμπρός και δίσκους 351 χιλιοστών με 4-πίστονες δαγκάνες πίσω. Τέλος, επειδή ένα μοντέλο σαν το Durango Hellcat πρέπει να δείχνει αυτό που είναι, έχει αποκτήσει ένα σαφώς πιο επιθετικό bodykit που αποτελείται από νέα γρίλια, χαμηλό splitter, νέο προφυλακτήρα με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, νέο καπό και εννοείται, μία αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και διπλή απόληξη για την εξάτμιση!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

  SYM JET X 125 ABS. Πλήρως ανανεωμένο

cars

Η ταχύτητα της Ferrari SF90 Stradale είναι απίστευτη!

cars

Skoda One. Νέο πρόγραμμα απόκτησης αυτοκινήτου

cars

Fiat. Στήνει το μεγαλύτερο δίκτυο φόρτισης V2G κόσμο

cars

Ford Kuga plug-in hybrid. Εξηλεκτρισμένο μεν, Ford δε

cars

Volkswagen Golf R Estate. Το ένα που τα κάνει όλα!

cars

Το 2022 η νέα BMW X1.

cars

BMW και η Tesla «ψηφίζει» η αναπτυσσόμενη μεσαία τάξη στην Κίνα – Είναι οι πλέον δημοφιλείς και προσιτές μάρκες

cars

Opel Corsa – Σαραντάρισε και το γιορτάζει!

cars