CARSNEWS
AUTONEWS

Το Ford Bronco δεν προορίζεται για την Ευρώπη.

Η Ford απολαμβάνει την ενθουσιώδη ανταπόκριση του κοινού στην παρουσίαση τόσο του ολοκαίνουριου Bronco όσο και του πιο… “soft” Bronco Sport. Οι παραγγελίες αυξάνονται μέρα με την ημέρα και το μεγαλύτερο πρόβλημα που ενδεχομένως να αντιμετωπίσει στο μέλλον, είναι η κάλυψη της ζήτησης που έχει δημιουργηθεί. Θα περίμενε λοιπόν κάποιος ότι η αμερικανική εταιρία θα ήθελε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το hype που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομα του Bronco λανσάροντας το νέο μοντέλο σε όσο το δυνατόν περισσότερες αγορές – ή τουλάχιστον, στις μεγαλύτερες. Αυτό όμως δεν ισχύει.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ford Γερμανίας το σκληροπυρηνικό off-roader δεν ακολούθησε τον δρόμο που χάραξε η 6η γενιά της Mustang, η οποία εξελίχθηκε εξ αρχής ως ένα παγκόσμιο μοντέλο και λανσαρίστηκε στην αγορά ως τέτοιο.

Το Bronco έχει εξελιχθεί για την αγορά της Β. Αμερικής και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σχέδια για να το φέρουμε στην Ευρώπη.

Με λίγα λόγια, η Ford δεν έχει καμία διάθεση να εξελίξει κάποια έκδοση ή αν προτιμάς, μία νέα έκδοση του μοντέλου που θα συμμορφώνεται με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και αν αυτό μπορεί να είναι κατανοητό για το “κανονικό” Bronco, είναι πιο δύσκολο να το αποδεχθεί κάποιος για το Bronco Sport που βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το Kuga. Όπως και να έχει, η Ford δεν παρέχει κάποια εξήγηση για αυτή την απόφαση της. Μπορεί να έχει αποκλείσει την ευρωπαϊκή αγορά λόγω των αυστηρότατων κανονισμών εκπομπών ρύπων και ειδικότερα, λόγω του ορίου των 95 gr/km που υπάρχει για τον μέσο όρο του στόλου των αυτοκινήτων που πουλά μία εταιρία στην ήπειρο. Ούτε το Bronco, ούτε το Bronco Sport προσφέρονται με κάποιου είδους εξηλεκτρισμένο κινητήριο σύνολο και αυτό αποτελεί τροχοπέδη για μία αγορά όπου οι ρύποι παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο. Ίσως στο μέλλον να αλλάξει γνώμη η Ford… Μέχρι τότε, το Jeep Wrangler θα παίζει χωρίς αντίπαλο στην ευρωπαϊκή αγορά.

The post Το Ford Bronco δεν προορίζεται για την Ευρώπη. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

ID Buzz GTX με 340 άλογα παρουσιάζει σύντομα η Volkswagen

cars

Διαθέσιμες και ως ηλεκτρικές οι επόμενες BMW 5 Series και BMW X1.

cars

Kia XCeed & “Imagine by Kia”. Βραβεύτηκαν αμφότερα

cars

Άνδρας αναμένει την εκτέλεσή του στο Μιζούρι – Έχει καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία της ξαδέλφης και της συζύγου του

Bury

Fiat Professional Scudo & Fiat Ulysse. Νέες προτάσεις

cars

Ντόπιοι απείλησαν οικογένεια για να εγκαταλείψει το σπίτι της – Σκότωσαν τον σκύλο και δηλητηρίασαν τα ζωντανά τους

Bury

NISMO. Σε ειδική έκθεση από τη Nissan

cars

Το νέο VW Golf αποκαλύπτεται μέσω των επίσημων σκίτσων.

cars

Honda X-ADV. Πλήρως ανανεωμένο

cars