CARSNEWS
AUTONEWS

Το Lada Niva όχι μόνο υπάρχει ακόμα, αλλά ανανεώνεται!

Για να βρούμε τις ρίζες του Lada Niva πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω στο μακρινό 1971 και να μεταφερθούμε στην τότε Σοβιετική Ένωση. Τότε που η VAZ ανέλαβε το δύσκολο έργο του σχεδιασμού και της εξέλιξης ενός προσιτού και αξιόπιστου αυτοκινήτου, κατάλληλου για τους κατοίκους της χώρας. Έπρεπε να περάσουν 6 χρόνια για την παρουσίαση του τελικού προϊόντος αλλά το αποτέλεσμα ήταν ένα όχημα που γράφει ιστορία. Γράφει, γιατί το Lada Niva μπορεί να μετονομάστηκε σε “4×4” αλλά όχι μόνο συνεχίζει να πωλείται, αλλά ανανεώνεται κιόλας με εκμοντερισμένο εσωτερικό, βελτιωμένη άνεση και αναβαθμισμένη ασφάλεια!

Σύμφωνα με την εταιρία, το Lada 4×4 απέκτησε νέο σύστημα κλιματισμού που συνδυάζεται με ανασχεδιασμένους αεραγωγούς ώστε να προσφέρει καλύτερη και πιο ήσυχη λειτουργία. Επιπλέον, το ντουλαπάκι του συνοδηγού έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα, προστέθηκαν δύο θύρες 12V στην κεντρική κονσόλα καθώς και νέες ποτηροθήκες στο κεντρικό τούνελ ενώ ο πίνακας οργάνων έχει πλέον λευκό φωτισμό. Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές αφορά στα νέα, πιο άνετα καθίσματα ενώ δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε την προσθήκη των δύο προσκεφάλων για τους πίσω επιβάτες που “έχει επηρεάσει θετικά τα επίπεδα ασφάλειας” και την αναβάθμιση της ηχομόνωσης και του εσωτερικού φωτισμού.

Όσον αφορά στο αμάξωμα, η μεγαλύτερη (μοναδική;) αλλαγή που καταφέραμε να εντοπίσουμε έχει να κάνει με την ενσωμάτωση των φώτων ομίχλης στον εμπρός προφυλακτήρα. Μηχανικά δε, το Lada 4×4 συνεχίζει με τον ατμοσφαιρικό 1700άρη βενζινοκινητήρα των 83 ίππων που κινεί και τους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 5-τάχυτου, μηχανικού κιβωτίου. Απλά και αξιόπιστα, όπως πάντα! Το πιο προσιτό SUV στην αγοράς της Ρωσίας και ένα από τα πιο διάσημα αυτοκίνητα στον κόσμο. Ποιος μπορεί να πει ότι δεν ισχύει αυτό;

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αποσύρεται αντιπρόεδρος σχεδιασμού της Ford, Moray Callum.

cars

Mini: Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης δεν είναι απαραίτητος για ένα JCW.

cars

Επαναμφανίζονται οι φήμες για ένα νέο, μικρό μοντέλο από την Lexus.

cars

Jaguar F-Type facelift. Εκτενέστατο και ουσιώδες!

cars

Το NBA σκέφτεται τη δημιουργία μίας νέας ευρωπαϊκής λίγκας σε συνεργασία με τη FIBA

cars

Η Mazda είναι έτοιμη να αποκαλύψει το νέο BT-50.

cars

Μητέρα από τη Θεσσαλονίκη έκανε δώρο ζωής στον 35χρονο γιο της – Του δώρισε τον νεφρό της

cars

MAXSYM 400 ABS. Όλα στο maximum

cars

Όμιλος VW. Βιοκαύσιμα για…μεγάλο εκτόπισμα

cars