CARSNEWS
AUTONEWS

Το Toyota GR Super Sport πάτησε για πρώτη φορά πίστα!

Η υπόθεση του νέου sports car της Toyota φαίνεται ότι προχωρά με αργά αλλά σταθερά βήματα καθώς το GR Super Sport, πραγματοποίησε το άτυπο ντεμπούτο του στο Circuit de la Sarthe, πριν την έναρξη του 24ωρου αγώνα του Le Mans.  Όπως βλέπεις και στις φωτογραφίες, το ιαπωνικό αγωνιστικό που εξελίσσεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της “Hypercar” κατηγορίας του World Endurance Championship, ολοκλήρωσε έναν ολόκληρο γύρο της γαλλικής πίστας στα χέρια του Alex Wurz για να επιστρέψει το τρόπαιο του αγώνα στους διοργανωτές.

Το GR Super Sport παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό τον Ιανουάριο του 2018 και καθώς πρέπει να συμμορφώνεται με τους νέους κανονισμούς, θα κινείται χάρη σε ένα υβριδικό powertrain συνδυαστικής απόδοσης 680 ίππων ενώ θα ζυγίζει 1.100 κιλά. Όταν παρουσιάστηκε βέβαια, οι κανονισμοί δεν είχαν οριστικοποιηθεί οπότε η ιαπωνική φίρμα είχε ανακοινώσει πως το υβριδικό κινητήριο σύνολο με καρδιά έναν twin-turbo V6 2,4 λίτρων, πρόσφερε 1.000 άλογα.

Είναι προφανές λοιπόν ότι το εν λόγω νούμερο δεν ισχύει για την αγωνιστική έκδοση αλλά δεδομένου ότι οι κανονισμοί επιβάλλουν την παραγωγή τουλάχιστον 25 αυτοκινήτων για τον δρόμο, δεν αποκλείεται να δούμε την έκδοση που θα κυκλοφορήσει σε εξαιρετικά περιορισμένη παραγωγή να τίθεται αντιμέτωπη με θηρία όπως η Mercedes-AMG One, η Aston Martin Valkyrie και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον. Για να δούμε, τι ετοιμάζει η Toyota για να διατηρήσει τα σκήπτρα στους αγώνες αντοχής…

The post Το Toyota GR Super Sport πάτησε για πρώτη φορά πίστα! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Alfa Romeo επιβεβαιώνει έμμεσα ένα μικρό SUV.

cars

Η Φρανκφούρτη δεν θα φιλοξενήσει την έκθεση αυτοκινήτου το 2021!

cars

BMW X1 xDrive 25e. Στο «ρεύμα» της εποχής

cars

Η Honda θα πουλά μόνο ηλεκτρικά και υβριδικά από το 2022.

cars

Hyundai. Πιστεύει και επενδύει στο υδρογόνο

cars

Η νέα γενιά Ford Puma είναι διαθέσιμη σε τέσσερις εκδόσεις

cars

CES: Ένα Hyundai Ioniq 5 με απίστευτη ικανότητα ελιγμών!

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 20/3/2024

cars

Citroen C5 AirCross Plug-in Hybrid. Διαθέσιμο και στη χώρα μας από 43500 Ευρώ

cars