CARSNEWS
AUTONEWS

Το Toyota RAV4 μεταμορφώνεται σε όχημα διάσωσης.

Οι εκθέσεις αυτοκινήτου συνεχίζουν να ακυρώνονται εξαιτίας της πανδημίας αλλά οι κατασκευαστές  συνεχίζουν να παρουσιάζουν πρωτότυπα σαν να μην ισχύει αυτό. Το πιο πρόσφατο είναι το RAV4 Mountain Rescue που αποκάλυψε στον κόσμο η Toyota Industries (θυγατρική της Toyota Motor Corporation), ένα όχημα που δημιουργήθηκε με αφορμή την βαριά χιονόπτωση  στην επαρχία Toyama της Ιαπωνίας και θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του εκεί.

Μία ματιά χρειάζεται για να εντοπίσει κάποιος τις αλλαγές που έγιναν πάνω στο RAV4 για να μεταμορφωθεί σε “Mountain Rescue” και δεν μιλάω αποκλειστικά για τα επιπλέον φώτα στην οροφή του αυτοκινήτου αλλά και στα δύο άκρα, που κάνουν την νύχτα, μέρα ή τα νέα γραφικά που δίνουν διαφορετικό τόνο στο ιαπωνικό SUV. Αναφέρομαι στην αναβαθμισμένη ανάρτηση που αυξάνει ελαφρώς την απόσταση από το έδαφος, στις νέες ζάντες ελαφρού κράματος που “ντύνονται” με εκτός δρόμου ελαστικά και φυσικά, στον εξοπλισμό που επιτρέπει στο RAV4 τον χαρακτηρισμό, “Mountain Rescue”.

Το πρωτότυπο διαθέτει ραντάρ, κάμερες, κράνη, σχοινιά, φορείο, μέχρι και drone… Έρχεται δε, με ένα σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας που βοηθά το πλήρωμα του οχήματος σε καταστάσεις ακραίων καιρικών συνθηκών. Με λιγότερα λόγια, οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει τους διασώστες ώστε να κάνουν την δουλειά τους με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

The post Το Toyota RAV4 μεταμορφώνεται σε όχημα διάσωσης. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Σοκάρει η ενδοοικογενειακή βία – Πατέρας έσπασε τα δάχτυλα της κόρης του στο Αγρίνιο και μητέρα χτύπησε την κόρη της στη Σπάρτη

Bury

Porsche Cayenne. Το SUV που την έσωσε έφτασε το πρώτο μεγάλο ορόσημο!

cars

Η αφρικανική σκόνη γέμισε με κόσμο τα επείγοντα των νοσοκομείων – Συμβουλές από τους ειδικούς

cars

Πρόστιμο €870 εκατομμυρίων για τους ρύπους επιβλήθηκε στην Daimler.

cars

Η Peugeot επιβεβαιώνει την επιστροφή της στο Le Mans.

cars

Cupra Leon. Διαθέσιμο και ως “καυτό” υβριδικό με 245 ίππους!

cars

Έρχεται Toyota Supra GRMN με 400 ίππους;

cars

Jeep Renegade 4xe S. Eξηλεκτρισμός μεν, διατήρηση του χαρακτήρα δε

cars

Nissan X-Trail – Για ακόμη πιο απολαυστικές εξορμήσεις με γνήσια αξεσουάρ

cars