CARSNEWS
AUTONEWS

Φήμες: Toyota GR Corolla με 300 ίππους το 2022.

Με την Toyota να έχει πάρει πάρα πολύ στα σοβαρά την αναβίωση του σπορ προφίλ της έπειτα από το λανσάρισμα της Supra, του “καυτού” Yaris και του νέου 86, δεν είναι περίεργο που ο ειδικός τύπος σε ολόκληρο τον κόσμο ασχολείται με την επόμενη κίνηση της. Μάλιστα, αυτή έχει ήδη επιβεβαιωθεί από την ίδια την εταιρία που στην ιστοσελίδα της Toyota USA υπάρχει ακόμα μία ενότητα που λέγεται “επερχόμενα μοντέλα” στην οποία φιγουράρει περήφανα η ανακοίνωση για το λανσάρισμα ενός καυτού hatchback. Η Toyota δεν αποκαλύπτει ακόμα περισσότερες πληροφορίες αλλά ένα ιαπωνικό μέσο ισχυρίζεται πως έχει τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε.

Σύμφωνα με το Car Sensor λοιπόν, η γκάμα της Toyota θα εμπλουτιστεί με την GR Corolla που θα γίνει το πρώτο “GR” μοντέλο που θα βασίζεται στην GA-C αρχιτεκτονική και το πρώτο 5-θυρο επίσης. Η διατήρηση της πρακτικότητας των δύο επιπλέον θυρών δεν σημαίνει ότι η GR Corolla δεν θα διαθέτει ένα σπορ bodykit με νέους προφυλακτήρες και άλλα αεροδυναμικά εξαρτήματα ενώ για να… πηγαίνει όσο γρήγορη θα φαίνεται, η Toyota λέγεται πως έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τον 3-κύλινδρο 1600άρη που εξέλιξε για το GR Yaris, αλλά αναβαθμισμένο ώστε να αποδίδει περί τα 300 άλογα! Αυτός θα συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο αλλά δεν διευκρινίζεται αν στο κινητήριο σύνολο συμπεριλαμβάνεται ένα σύστημα τετρακίνησης ή αν η ισχύς θα περνά στον δρόμο από τους τροχούς του εμπρός άξονα. Ίσως οι αλλαγές που απαιτούνται στην αρχιτεκτονική για να χωρέσει το σύστημα τετρακίνησης να καθιστούν την συγκεκριμένη λύση αδύνατη.

Ίσως το κόστος να είναι απαγορευτικό, καθώς το ιαπωνικό μέσο αναφέρει ότι η GR Corolla θα λανσαριστεί στην εγχώρια αγορά με τιμή που θα ξεκινά χαμηλότερα από αυτήν του GR Yaris. Αυτό δεν είναι εφικτό χωρίς να υπάρχουν περικοπές… Πριν κλείσουμε, αξίζει να αναφέρουμε ότι στα πλάνα της ιαπωνικής εταιρίας φημολογείται πως υπάρχει και μία station-wagon έκδοση της GR Corolla που θα προσφέρεται με ένα δίλιτρο, υβριδικό σύνολο αντί του turbo 1600άρη για να είναι ελκυστική σε ευρύτερο κοινό. Εν τω μεταξύ, ακόμα περιμένουμε από την Toyota να παρέχει κάποια επίσημη πληροφορία αλλά μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερο αφού η ανακοίνωση προβλέπεται για το 2022.

The post Φήμες: Toyota GR Corolla με 300 ίππους το 2022. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η μεταμόρφωση της Smart ξεκινά με το πρώτο SUV της.

cars

Το VW Group θέλει μεγαλύτερη διαφοροποίηση ανάμεσα στις μάρκες του.

cars

Συνολικά 43 συλλήψεις στην Πάτρα κατά τη διάρκεια αστυνομικών ελέγχων

cars

Mercedes GLA 200. Ολιστική αναβάθμιση

cars

Αναβάθμιση κατά 4 βαθμίδες της αξιολόγησης της ΔΕΗ από τον οργανισμό CDP

cars

Επίσκεψη Στέφανου Κασσελάκη σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον

cars

Το Citroën Jumper και ë-Jumper στα 30 του μπαίνει στην ηλεκτρική εποχή

cars

Nissan Navara. Το νέο «όπλο» της πολεμικής αεροπορίας

cars

Fiat 500 & Panda Hybrid. Η Fiat μπαίνει δυνατά στην υβριδική τεχνολογία

cars