CARSNEWS
F1 & RACES

Φουλ επίθεση της McLaren στη Ferrari

Εν μέσω της κρίσης της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19, η Formula 1 καλείται να αντιμετωπίσει και μία απροσδόκητη «πολιτική» κρίση.

Με το μέλλον του σπορ αβέβαιο και κάποιων ομάδων δυσοίωνο, υπάρχουν πρωτοβουλίες με στόχο την επιβίωση όλων των «παικτών» της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Μία από αυτές θέλει να όρια προϋπολογισμών που θα τεθούν σε ισχύ ακόμα περισσότερο.

Η Scuderia Ferrari τάσσεται ενάντια σε αυτή την κίνηση, διαφωνώντας με τη μείωση του budget cap κάτω από τα συμφωνηθέντα 150 εκατομμύρια δολάρια. Και παρότι ξεκαθάρισε πως δεν απειλεί να αποχωρήσει από τη Formula 1 αν συμβεί αυτό (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ), δεν αποδέχεται τις προτεινόμενες λύσεις.

Πράγμα που προκάλεσε την έκρηξη του CEO της McLaren, Zak Brown. Ο Αμερικανός «επιτέθηκε» τόσο στην ιταλική ομάδα όσο και στον επικεφαλής της, Mattia Binotto, με λόγια που θα συζητηθούν.

«Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι όπου αν η F1 συνεχίσει τις παλιές της συνήθειες, κινδυνεύει το μέλλον της. Αν κοιτάξουμε μπροστά και εναρμονιστούμε με τα δεδομένα γύρω μας, μπορούμε όχι μόνο να επιβιώσουμε αλλά νομίζω πως στο τέλος το σπορ θα ανθίσει και θα βγούμε όλοι κερδισμένοι. Δέχομαι τον αντίλογο αλλά όσα διαβάζω είναι αντικρουόμενα και δεν αποδίδουν την πραγματικότητα», είπε ο Brown στο Motorsport.com.

Στη συνέχεια ο 48χρονος αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε ένα σχόλιο του Binotto, που είχε υποστηρίξει πως δεν είναι εποχή που πρέπει να υπάρξει βιαστική αντίδραση.

«Δεν ξέρω πως μπορεί να απαντήσει κανείς σε αυτό. Νομίζω πως όλοι αναγνωρίζουμε πως διανύουμε τη μεγαλύτερη κρίση που έχει δει αυτός ο κόσμος. Βλέπουμε χώρες να “κλείνουν”, η βιομηχανία το ίδιο και το να μην αντιδράσεις όσο πιο άμεσα γίνεται σε αυτό, νομίζω πως θα είναι καθοριστικό λάθος. Ζει σε άρνηση. Νομίζω κάθε πρόεδρος ή πρωθυπουργός χώρας, κάθε CEO ανά τον κόσμο, προσπαθεί αυτή τη στιγμή να αντιδράσει όσο πιο γρήγορα γίνεται, αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα», τόνισε ο Brown.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος θα κέρδιζε αυτή τη στιγμή στη F1 αν…

Απέρριψε την πρώτη πρόταση της Ferrari o Vettel;

Σενάρια συνδέουν ξανά τον Alonso με τη Ferrari

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέα αποκάλυψη για τον Schumacher -Το ατύχημα και η «απόπειρα δολοφονίας» του

cars

Νέα αθλητικά κανάλια στα LG Channels

cars

Πόσα άλογα περιμένει η Renault;

cars

H τελευταία μάχη της F1 από πλευράς ελαστικών

cars

F1 GP Μεξικού: Ο Verstappen κερδίζει τις Mercedes (+video)

cars

Όταν η McLaren ήθελε δίδυμο Hamilton-Vettel

cars

Παλαίμαχος σούπερ σταρ του NBA θέλει να δημιουργήσει τη Formula 1 του νερού

cars

Αυτή είναι η νέα Mercedes CLE Coupe, ίσως το πιο όμορφο κουπέ της φίρμας

cars

Μία βόλτα στο βρεγμένο Σίλβερστον (video)

cars