CARSNEWS
AUTONEWS

Alpina B3 Sedan. Γιατί να περιμένεις για την M3;

Έχοντας παρουσιάσει στην έκθεση της Φρανκφούρτης την Touring έκδοση της B3, η Alpina ταξίδεψε μέχρι την Ιαπωνία ώστε να αποκαλύψει την B3 Sedan στην έκθεση του Τόκιο. Την B3 Sedan που τοποθετείται ανάμεσα στην κορυφαία 3 Series που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά (βλ. M340i) και την επερχόμενη, κορυφαία M3 (Competition), προσφέροντας σε όποιον την επιλέξει 462 ίππους και την ποιότητα που μας έχει συνηθίσει όλες αυτές τις δεκαετίες στις δημιουργίες της.

Κάτω από το καπό, όπως και στην Touring, βρίσκεται μία αναβαθμισμένη εκδοχή του 3-λιτρου εξακύλινδρου εν σειρά της BMW. Χάρη στις επεμβάσεις των μηχανικών της Alpina, το σύνολο αποδίδει 462 ίππους από τις 5.000 έως και τις 7.000 σ.α.λ. καθώς και 700 Nm ροπής από τις 3.000 έως και τις 4.250 σ.α.λ. Αυτό, συνδυάζεται με το γνωστό, 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο της ZF που έχει επίσης αναβαθμιστεί με νέο λογισμικό και “mechatronics” εξασφαλίζοντας ταχύτερη απόκριση και πιο γρήγορες αλλαγές. Έτσι, η B3 Sedan είναι σε θέση να ολοκληρώσει το σπριντ στα 100 km/h από στάση σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα και το 0-200 km/h σε 13,4 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 303 km/h.

Η Alpina όμως δεν σταμάτησε στην βελτίωση του κινητήρα. Τοποθέτησε στην B3 νέα ανάρτηση που από την μία βελτιώνει την άνεση και την ποιότητα κύλισης του αυτοκινήτου και από την άλλη, με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορεί να γίνει πολύ πιο σπορ καλύπτοντας ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα αναγκών. Η γερμανική φίρμα αναβάθμισε και το xDrive σύστημα τετρακίνησης και το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις ενώ από το πακέτο δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα μεγαλύτερα φρένα που αποτελούνται από δίσκους 395mm με 4-πίστονες δαγκάνες εμπρός και δίσκους 345mm πίσω.

Το κερασάκι στην τούρτα δε, είναι το πιο επιθετικό bodykit που περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά της Alpina όπως για παράδειγμα οι πολυάκτινες ζάντες ελαφρού κράματος και το αναβαθμισμένο εσωτερικό, όπου επικρατούν οι νέες επενδύσεις. Τέλος, να σημειώσουμε ότι οι παραγγελίες για την Alpina B3 Sedan θα “ανοίξουν” στις αρχές του 2020 με την τιμή του αυτοκινήτου να είναι ανάλογη της ποιότητας του και του ονόματος της Alpina.

Related Articles

Volvo. Συνεχίζει την ανοδική της πορεία

cars

Με δυο οδηγούς η M-Sport Ford στο WRC 2024

cars

Volkswagen Group. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι μπαταρίες

cars

Mitsubishi Outlander PHEV. Χωρίς φόρο για εταιρική χρήση

cars

Υπογραφή σύμβασης για την προμήθεια 200 λεωφορείων φυσικού αερίου

cars

BMW 116d. Άλλαξε τα πάντα

cars

Audi SQ7 & SQ8: Διαθέσιμα και με V8 βενζινοκινητήρα 507 ίππων.

cars

Eurojackpot 15/03/2024: Τα αποτελέσματα της κλήρωσης για τα 17.000.000 ευρώ

cars

Η Hennessey ήδη ετοιμάζει ένα V8 Bronco 750 ίππων!

cars