CARSNEWS
AUTONEWS

Alpina B8 Gran Coupe. Συνδυάζοντας την δύναμη με την πολυτέλεια.

Η Alpina έχει το χάρισμα να μεταμορφώνει τα μοντέλα της BMW που φορούν τα σήματα της και το ίδιο κάνει και με την τελευταία δημιουργία της που βασίζεται στην 8 Series Gran Coupe αλλά τοποθετείται ανάμεσα στην M850i και την κορυφαία, M8 Competition ως κάτι διαφορετικό και από τις δύο. Μην παρεξηγείς τις προθέσεις της γερμανικής εταιρίας. Η Alpina B8 Gran Coupe έχει κάτι παραπάνω από αρκετή δύναμη αλλά δεν ορίζεται αποκλειστικά από αυτήν. Έχει επίσης πολυτέλεια, άνεση, ραφινάρισμα και αρκετές αισθητικές παρεμβάσεις ώστε να αποπνέει μία διαφορετική αύρα.

Ο σταρ της υπόθεσης όμως είναι ο γνωστός twin-turbo V8 των 4,4 λίτρων, ο οποίος έπειτα από τις επεμβάσεις της Alpina παράγει 621 ίππους από τις 5.500 έως τις 6.500 σ.α.λ. και 800 Nm ροπής ήδη από τις 2.000 σ.α.λ. και μέχρι τις 5.000 σ.α.λ. Σαφώς παραπάνω από την M850i αλλά ελαφρώς λιγότερο από την κορυφαία, M8 Competition. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με αναβαθμισμένα εσωτερικά για να επιταχύνει το 4-θυρο coupe στα 100 km/h σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να διαμορφώνεται στα 324 km/h.

Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη αυτών των επιδόσεων αλλά και στην συμπεριφορά της B8 Gran Coupe στον δρόμο παίζει και η ανάρτηση με τα νέα ελατήρια της Eibach, τις νέες αντιστρεπτικές ράβδους και τις παρεμβάσεις τόσο στα κάτω ψαλίδια όσο και στα εμπρός “γόνατα” ενώ οι μηχανικοί της Alpina τοποθέτησαν ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον πίσω άξονα. Το Integral Active Steering σύστημα παθητικής τετραδιεύθυνσης δε, βελτιώνει την ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες και την ευελιξία του μεγάλου αμαξώματος στις χαμηλές επιτρέποντας τους πίσω τροχούς να στρίψουν κατά έως και 2,3 μοίρες στην ίδια ή σε αντίθετη κατεύθυνση με τους μπροστά, αναλόγως της περίστασης. Αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα πέδησης με 4-πίστονες δαγκάνες και δίσκους 395 χιλιοστών μπροστά και δίσκους 398 χιλιοστών πίσω, να “κρύβονται” στις εντυπωσιακές, πολυάκτινες ζάντες 21 ιντσών.

Αισθητικά, οι αλλαγές στις οποίες προχώρησε η Alpina είναι περιορισμένες αλλά αρκετές ώστε να δώσουν στην 8 Series Gran Coupe τα χαρακτηριστικά που θέλει. Εμπρός λοιπόν, παρατηρούμε τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και το εμβληματικό σήμα της εταιρίας στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα ενώ πίσω, υπάρχει ένας μαύρος διαχύτης, με τις νέες απολήξεις της εξάτμισης στα δύο άκρα του και μία διακριτική αεροτομή στο τελείωμα του πορτ-μπαγκάζ. Ανάλογα περιορισμένες είναι οι επεμβάσεις και στην καμπίνα, αν και οφείλουμε να σημειώσουμε ότι αυτό που βλέπεις λειτουργεί ως λευκός καμβάς για τις ανεξάντλητες επιλογές εξατομίκευσης που προσφέρει, έναντι του αντίστοιχου αντίτιμου φυσικά, η Alpina.

The post Alpina B8 Gran Coupe. Συνδυάζοντας την δύναμη με την πολυτέλεια. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Καταργούνται τα Renault Espace, Scenic και Talisman;

cars

Volkswagen Group. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι μπαταρίες

cars

Ducati. Με πλήρη γκάμα

cars

Πρώτη, έστω και άτυπη εμφάνιση για το Hyundai Ioniq 5 N

cars

Η νέα Rolls-Royce Ghost θα επαναπροσδιορίσει την ποιότητα κύλισης!

cars

Η Harman παρουσιάζει την επόμενη γενιά της τεχνολογίας της.

cars

Η McLaren γιορτάζει τα 60 της χρόνια με ένα εντυπωσιακό βίντεο με drifting

cars

Διέρρευσε κιόλας η νέα Porsche Turbo S.

cars

Volkswagen T-Roc Cabriolet. Θέλει να δημιουργήσει μόδα

cars