CARSNEWS
AUTONEWS

Audi S3. Ψυχωμένο Sportback ή Sedan, με 310 ίππους!

Χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις η Audi παρουσίασε το ολοκαίνουριο S3 τόσο στην Sportback εκδοχή του όσο και στην Sedan, που θα λειτουργήσουν αμφότερα ως οι κορυφαίες εκδόσεις της γκάμας μέχρι την έλευση του σκληροπυρηνικού RS3 εντός του 2021. Ένα Audi S3 που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φαντασία για να σκεφτείς απέναντι σε ποια μοντέλα θα τοποθετηθεί. Μία ματιά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του αρκεί για να συνειδητοποιήσεις ότι είναι εξαιρετικά όμοια με αυτά των Mercedes-AMG A35 και BMW M135i…

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός και μη εξαιρετέος EA888 τετρακύλινδρος, δίλιτρος βενζινοκινητήρας ο οποίος έχει αναβαθμιστεί και αποδίδει πλέον 310 ίππους και 400 Nm ροπής τοποθετώντας το S3 ελάχιστα πάνω από τον ανταγωνισμό, τουλάχιστον όσον αφορά στην ιπποδύναμη. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και φυσικά, το quattro σύστημα τετρακίνησης, οπότε το σπριντ στα 100 km/h από στάση ολοκληρώνεται σε 4,8 δευτερόλεπτα με το “θερμό” Audi να συνεχίζει να επιταχύνει μέχρι την ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα των 250 km/h. Η ανάρτηση είναι 15 χιλιοστά χαμηλότερη σε σύγκριση με την standard έκδοση ενώ η γερμανική εταιρία προσφέρει προαιρετικά και τo sport πακέτο που δίνει την δυνατότητα ρύθμισης στον οδηγό και προσαρμόζεται “σε μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου” ανάλογα με τις συνθήκες.

Όσον αφορά στο design, η Audi προχώρησε σε μερικές διακριτικές αλλαγές που ταιριάζουν απόλυτα στον χαρακτήρα και τον προσανατολισμό του S3. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει η “Singleframe” γρίλια, οι μεγάλες εισαγωγές αέρα και τα φωτιστικά σώματα βεβαίως, που είναι διαθέσιμα προαιρετικά και με τεχνολογία matrix LED. Στο πίσω μέρος δε, το μάτι πέφτει αυτόματα στον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα που φιλοξενεί τον τονισμένο διαχύτη και την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Το πακέτο της εξωτερικής εμφάνισης συμπληρώνουν οι ζάντες ελαφρού κράματος 18 ή προαιρετικά, 19 ιντσών. Το οδηγοκεντρικό “πιλοτήριο” περιλαμβάνει ολοκαίνουρια καθίσματα, διακοσμητικά αλουμινίου ή ανθρακονημάτων και ένα flat-bottom τιμόνι ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης μπορούν, προαιρετικά, να συνδυαστούν και με ένα σύστημα head-up display. Από το S3 δεν θα μπορούσε να λείπει μία υπερπλήρης σουίτα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης που περιλαμβάνει όλα εκείνα που θα περίμενε κάποιος από το κορυφαίο, μέχρι στιγμής, A3.

Οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν εντός του Αυγούστου σε ολόκληρη την Ευρώπη και οι πρώτες παραδόσεις είναι προγραμματισμένες για τον ερχόμενο Οκτώβριο. Όσο περιμένουμε από την ελληνική αντιπροσωπεία να ανακοινώσει τις τιμές του νέου Audi  S3 στην χώρα μας, να αναφέρουμε ότι στην Γερμανία, ξεκινά από τα €46.302,53 για το Sportback και από τα €47.179,83 για το Sedan.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Toyota X Prologue: Μία “μικρή” πρόγευση από το μέλλον!

cars

Το κλασικό Volkswagen Beetle ξαναζεί ως ηλεκτρικό.

cars

myAADEapp – Νέα εφαρμογή για άμεση και εύκολη πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες από το κινητό

cars

Kia EV9: Ένα ηλεκτρικό 7θέσιο SUV με αυτονομία 541 χιλιόμετρα

cars

Οδηγούμε το Mercedes C 300e plug-in hybrid: «Πύραυλος» με κατανάλωση… παπιού, σε οικογενειακή συσκευασία

cars

Αρχίσαμε…

cars

Jeep Renegade 1.5T e-Hybrid. Ικανό και οικονομικό

cars

Hyundai: Το υδρογόνο, κλειδί για την μείωση των εκπομπών ρύπων!

cars

Νέο Opel Crossland. Με πολλές και σημαντικές αλλαγές

cars